Özgecan’ın adı Gençlik Merkezi’ne asıldı

Güncelleme Tarihi:

Özgecan’ın adı Gençlik Merkezi’ne asıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 17:41

ANTALYA’da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Mersin’de katledilen Özgecan Aslan’ın adının verileceğini açıkladığı Gençlik Merkezi’ne tabela asıldı. Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, çarşamba günü kapılarını açacak.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, 15 Şubat Pazar günü toplu açılış için bulunduğu Antalya’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yapımı gerçekleştirilen Kültür Mahallesi’ndeki Gençlik Evi’ne, Özgecan Aslan adının verileceğini açıkladı. Ak Parti İl Kadın Kolları Kongresi’nde katılan Davutoğlu, "Özgecan evladımızın adının yaşaması, herkesin bu adı anması için Antalya’da açacağımız gençlik merkezinin adını Özgecan Aslan koyacağız. Ta ki bu genç kızımızın acısı unutulmasın. Kadına uzanan eller kırılsın. Kim uzatırsa uzatsın, kadına uzanan eller kırılsın. Bu elleri kıracağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun açıklamasından 1 hafta sonra Gençlik Merkezi üzerine ’Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’ yazılı tabela asıldı. Bakanlığın Haşim İşcan Mahallesi’ndeki gençlik merkezinin ardından ikinci proje olan Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, çarşamba günü saat 10.00’da Antalya Valisi Muammer Türker tarafından düzenlenecek basın toplantısıyla kapılarını açacak.

Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin yoğun yaşadığı bölgede kurulan gençlik merkezi, 2 milyon 757 bin TL’ye inşa edildi. İçerisinde çok amaçlı spor salonu, tiyatro salonu, bilgisayar odaları, masa tenisi, bilardo gibi oyun alanları, resim derslikleri bulunan merkez 3800 metrekare kapalı alana sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!