Kumluca Belediyesi ve KUTSO protokol imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Kumluca Belediyesi ve KUTSO protokol imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 15:49

KUMLUCA Belediyesi ile Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) halkın istekleri doğrultusunda ortak meslek edindirme kursları düzenlemeye yönelik protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Kumluca Belediyesi ve KUTSO arasındaki imza törenine Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, belediye başkan yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediyeye ait Fatih Sultan Mehmet Parkı içerisindeki Yunus Emre Kültür Evi’nin 3 yıl süreyle belediye ve KUTSO tarafından Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi olarak kullanılmasına karar verildiğini hatırlattı.

Bu karar doğrultusunda, belediye ve KUTSO tarafından toplumun iş ve sosyal hayatına fayda sağlayacak, bölge halkının istek ve talepleri doğrultusunda eğitim, toplantı ve fikir atölyeleri düzenleneceğini aktaran Başkan Çetinkaya, "Burada ilçemiz ve KUTSO’nun görev alanı içerisinde yer alan diğer ilçelerimizdeki vatandaşlarımıza ekonomik, kültürel ve sosyal alanda katkı sağlayacak kurslar düzenleyeceğiz. Okul öğrencilerimizin kaliteli zaman geçirmeleri için etüt ve faydalı kurslar gerçekleştirilecek" dedi.

KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay da Kumluca ve Batı Antalya’nın tarım, turizm ve ticaret gibi birçok alanda gelişime açık ve sürekli gelişim kaydeden bir bölge olduğunu anlatırken, bu bölgede ileriye dönük kalıcı çalışmaların yapılabileceği bir mekana ciddi anlamda ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yunus Emre Kültür evindeki kursların açılmasıyla ilgili her türlü girişimlerin KUTSO tarafından yürütüleceğini vurgulayan KUTSO Başkanı Günay, şöyle dedi:

"Burada bölgemiz ve ilgili sektörlerin sorunlarının analiz edildiği toplantılar, çalıştaylar, seminerler yapmayı planlıyoruz. Ayrıca meslek edindirme kursları sayesinde vatandaşlarımıza hem kalıcı iş imkanı hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacak projeler gerçekleştireceğiz. Ayrıca çeşitli hibe destekleri konusunda da vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunacağız. Böylece bölgemize hayırlı ve güzel çalışmalar yapacağımızı ümit ediyorum."

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay protokole imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!