Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın babası: Çocuğunun mürüvetini göremeyecek

Güncelleme Tarihi:

Şehit Başçavuş Halit Avcının babası: Çocuğunun mürüvetini göremeyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 14:47

Şah Fırat Operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın babası Mustafa Avcı "Söylenecek bir şey yok. Benim oğlum aslan gibiydi. Çocuğu 15 gün sonra doğacak. Çocuğunun mürüvetini göremeyecek" dedi.

Haberin Devamı

Suriye'nin Halep kenti sınırları içerisindeki Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için düzenlenen operasyon sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Başçavuş Halit Avcı'nın ilçeye bağlı Gürgenağaç Mahallesi'nde yaşayan ailesi, taziyeleri kabul ediyor.

Şehit Başçavuş Halit Avcının babası: Çocuğunun mürüvetini göremeyecek


Şahidin Ankara'da yaşayan eşi Şohret Avcı'nın hamile olduğu ve bir erkek bebek bekledikleri öğrenildi. Şehidin babası Mustafa Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Söylenecek bir şey yok. Benim oğlum aslan gibiydi. Çocuğu 15 gün sonra doğacak. Çocuğunun mürüvetini göremeyecek, ne diyeyim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı



Oğlunun Ankara'da görevli olduğunu ve foto-filmde astsubay olarak görev yaptığını anlatan baba Avcı, şunları kaydetti: "Suriye'ye gittikten sonra geri dönerken tankın üzerine çıkmış, kapağı açmış. Orada fotoğraf çekiyordu. engebeli arazide 50-60 kilogramlık kapak kapandı ve kafasına vurdu. Aldığımız bilgiye göre orada şehit oldu. Vatan sağ olsun."

"Her pazar arardı, bu pazar acı haberi geldi"

Oğlunun her pazar günü kendisini aradığını belirten Avcı, "Beni aramasa, annesini mutlaka arardı. Bu pazar da acı haberi geldi" dedi. Baba Avcı, oğluyla en son 3 ay önce izin için gediği Trabzon'da görüştüğünü dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da taziye için kendisini aradığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın böyle ücra bir köşedeki bir insanı aramasının kendilerini onurlandırdığını belirten Avcı, "Bize böyle değer verdiği için ona da teşekkür ederim. Allah razı olsun" dedi.

Şehit Başçavuş Halit Avcının babası: Çocuğunun mürüvetini göremeyecek


Başbakan Ahmet Davutoğlu da şehidin babasını arayıp taziyelerini iletti. Olay hakkında Başbakan Davutoğlu'ndan bilgi alan baba Avcı, Başbakan Davutoğlu'na, "Başbakanımız, hakkımızı mağdur etme. Çocuğumuzun kanı yerde kalmasın" dedi.

Anne Fatma Avcı da oğlunun fotoğrafını öperek, "Bana oğlumu getirin" diyerek gözyaşı döktü. Şehit Halit Avcı'nın kuzeni Temel Avcı da Ankara'da görevli olan amcasının oğlunun, Suriye'deki operasyonda kazayla şehit olduğunu söyledi. Şehidin, Maçka ilçesi Gürgenağaç mahallesinde toprağa verileceğini ifade eden Avcı, "Cenazeyi bekliyoruz. Şu anda Şanlıurfa'da. Vatan sağolsun. yapacak bir şey yok. Gerekirse biz de gideriz. Vatan için her şeyi biz de yaparız" diye konuştu.

Şehit Başçavuş Halit Avcının babası: Çocuğunun mürüvetini göremeyecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!