Gürsel Tekin: 'Şah' değil 'Mat' operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Şah değil Mat operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 12:03

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Şah Fırat operasyonunu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Basın toplantısı düzenleyen CHP"li Gürsel Tekin, Şah Fırat Operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı’nın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tekin, "Çok üzücü bir olay. Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Gürsel Tekin: Şah değil Mat operasyonu
TÜRKİYE PAZAR SABAHINA BU HABERLE UYANDI



Süleyman Şah Türbesi’ne gitme konusunda 2 gün önce çağrı yaptığını söyleyen Tekin, "Gürsel Tekin’e 8 Haziran’da el koyacaklarmış. Bana el koysanız ne olur. Eğer yüreğiniz yetiyorsa gidin kendi topraklarınıza el koyun. Önünüze de biz vereceğiz. Hadi hodri meydan. 2 gün önce çağrı yaptım. Gelin Süleyman Şah Türbesi’ne hep beraber gidelim dedim. Sorun yok dediler. Ne yazık ki çok üzücü bir olay ile Türkiye karşı karşıya" diye konuştu.

Tekin, "’Şah’ değil ’Mat’ operasyonu olmuştur. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir" diye konuştu.Tekin, Operasyon “Şah” değil “Mat” operasyonu olmuştur. 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

Haberin Devamı

MHP'Lİ HALAÇOĞLU: "VATAN TOPRAĞINI IŞİD'E BIRAKTINIZ"

MHP Grup Başkanvekili Prof. Yusuf Halaçoğlu, Süleymanşah operasyonuyla ilgili olarak Hürriyet'e şöyle konuştu:

"Bu tam bir vatan hainliğidir. Vatan toprağını IŞİD'e Evinizi terk edip birilerine bırakıyorsunuz, 'içeri"
den televizyonu kurtardım' diye övünüyorsunuz. Kendi toprağınızı nasıl terkedersiniz? Orası uluslararası anlamda sizin toprağınız. Hatay'dan, Hakkari'den Ankara'dan farkı yok. Ankara'yı terketmekle aynı.

Askerleri kurtarma adı altında operasyon diyorsunuz. ABD, İsrail, İngiltere ne yaptı? İngiltere Falkland adalarını Arjantin'den almak için dünyanın yolunu gitti. Toprağınızı korumadan askerlerinizi tahliye ettiniz. Vatan toprağınğı IŞİD'e bıraktınız, geldiniz. Bu vatan hainliğinidir, vatana itanettir. Aynı durumda İsrail olsa ne yapardı? Canlanlarını çıkarırdı, toprağını vermezdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Abluka altında değil' diye açıklama yapıyordu. Öyleyse niye terkettin?"

Haberin Devamı

TÜRKEŞ: "KOZMETİK BİR AÇIKLAMADIR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, hayret ve üzüntü içinde olduğunu, sabahtan beri ciddi bir açıklama yapılmadığını söyledi. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasının tarih, kültür, turizm, hamaset içerikli olduğunu belirten Türkeş, "Kalkmış tarih anlatıyor. Gece heyecanlandı herhalde. Daha ciddi konuşması, siyasi partileri ve Türk halkını bilgilendirmesi gerekir. Türk askerinin durumu nedir? Türbeyi oradan aldık, taşıdık gibi bir açıklama yeterli açıklama olamaz. Bu kozmetik bir açıklamadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!