Tek parti devrini özlüyor

Güncelleme Tarihi:

Tek parti devrini özlüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 01:20

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in, iktidar yanlısı gazetelere yönelik “8-9 Haziran’da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır” sözlerine AK Parti’den sert tepki geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast planlandığı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın planla ilişkili olduğuna yönelik, söz konusu gazetelerde yayınlanan iddialara sert tepki gösteren Tekin, önceki gün “8-9 Haziran’da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır. Bu pis işler, tuzak işler hep bunların işleri olduğu için zannediyorlar ki CHP’liler de bu işlerin içinde. CHP’liler çalma çırpma ve tuzak işlerini beceremez” diye konuştu.
Tekin’in sözleri, AK Parti yöneticilerinin tepkilerine yol açtı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Bu sözler, CHP’lilerin aslında, gönlündeki demokrasi anlayışının ne olduğunu ortaya koyuyor. Tek parti döneminde herşeye el konulduğu dönemlere özlem duyuyorlar. Konuşurken, bakıyorsunuz günün şartlarına uygun rol yapıyorlar. Boş bulunduklarında Gürsel Tekin gibiler. Rol yaparken, rolünü unuttu herhalde” diye eleştiride bulundu. Şentop, medya ile siyaset ilişkisine dair ise şöyle konuştu: “Artık sistem eskisi gibi değil. Ticari boyutu var. Aksi halde sürdürülemez. Bu işe girenler ya idealist olacaklar, ya da büyük imkanlara sahip olacaklar. Yeni medyanın, hak ve hukuku ihlal etmemek, suç işlememek ve doğru haber vermek sorumluluğu olmalıdır. Onun dışında diyelim ki; bir insanın parası var, siyasetçiyi seviyor, onun lehine yayın yapmak istiyorsa ne mani var bunda?”
KURAL TANIMAZLIK BU
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da şunları söyledi: “Acaba mevcut yasaların neresinde iktidarın böyle bir hakkı var? Daha iktidara gelmeden gazetelere el koymaktan, o gazetelere destek veren iş adamlarından hesap sormaktan söz eden bir anlayışın, düşüncenin hiçbir yasa ve kuralla kendisini kayıtlı görmeyeceği, tamamen keyfi bir şekilde ve siyasal hırslarıyla davranacağı açıkça ortaya çıkmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!