Erdoğan'a hakaret mesajını paylaşmaktan gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana hakaret mesajını paylaşmaktan gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 19:44

FETHULLAH Gülen Cemaati’ne ait olduğu öne sürülen Sultan Alparslan Koleji’nde din kültürü öğretmeni, 45 yaşındaki Mecit Aygül sosyal medyada başkası tarafından yazılan ve cumhurbaşkanına hakaret içeren bir mesajı paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğünden bir ekip bugün saat 14.00’te Faikbey Caddesi’nde bulunan ’NT Kırtasiye’ye giderek öğretmen Mecit Aygül’ü aldı. Ekip otomobiline bindirilen Aygül, İnönü Caddesi’ndeki evine götürüldü. Evinde eşi ve çocuklarının önünde 5 polis tarafından evi aranan Aygül’ün diz üstü bilgisayarına el konuldu. Aygül, evinden çıkarken gazetecilere, "Sosyal medya, sosyal medya" dedi. Sultan Alparslan Koleji Din Kültürü Öğretmeni Mecit Aygül, Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öğretmen Aygül’ün Avukatı Ersin Vargün, Cumhuriyet Savcısı’nın ifade alacağını bildirdi. Ersin Vargün, Mecit Aygül’ün güvenlik şube götürüleceği belirtilirken, şöyle dedi:

"İfadesi alındıktan sonra büyük bir ihtimalle salıverileceğini düşünüyoruz. Sebebinden ciddi bir malumatımız yok. Açıkçası çok bilgi verilmedi. Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına bir başkası tarafından yazılmış mesajın paylaşılması konusunda bize bilgi verildi. Ancak Cumhurbaşkanına hakareti içeren herhangi bir şeyden bize bahsedilmedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!