Kardan adama kardan imamla cenaze namazı

Güncelleme Tarihi:

Kardan adama kardan imamla cenaze namazı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2015 11:04

BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, camii bahçesinde kardan adam yapıp musalla taşına yatıran çocuklar, imam cübbesi giydirdikleri kardan adam ile birlikte temsili cenaze namazı kıldı.

Haberin Devamı

Karacabey merkez Garipçe Mahallesi’nde çocukların kar keyfi ilginç görüntülere sahne oldu.

Yaptıkları kardan adamı Ulu Camii’nin bahçesindeki musalla taşına yatıran çocuklar yine kardan yaptıkları başında sarık ve sırtında cübbe koydukları kardan imamın arkasında cenaze namazı kıldı.

Çocukların kardan adama temsili cenaze töreni mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlendi.

"BU BİR ÇOCUK OYUNU DEĞİL, BÜYÜK OYUNU"

Prof. Dr. Bengi Semerci, Bursa Karacabey'den gelen fotoğrafı Hürriyet'e yorumladı: "Bu çocuk oyunu değil, büyük oyunu" dedi.
Çocuk, genç ve erişkin ruh sağlığı Psikiyatristi, İstanbul Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Semerci, Karacabey'den gelen fotoğrafı için şunları söyledi:

"Burada yapılan bir mizansendir. Çocuk istismarıdır. Bu çocukların yaşları ve cinsiyetleri itibariyle bir araya gelip oyun oynamaları mümkün değildir. Kız çocuklarına bakın yaşları 4 ila 6 yaş arasında. Bir de erkek çocuklarına bakın; dolayısıyla bu bir mizansen gibi görünüyor. Birisi ya da birileri bu çocukları bir araya getirmiş. Çocukları böyle bir şekilde kullanmak çocuk istismarıdır. Araştırılması gereken çocukların niye buraya katıldığından çok; çocukları kim ve nasıl kullandı? Bunun araştırılması gerekir" dedi. - Aysel ALP/ANKARA - ayalp@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!