Tacizi anlattı hayatı karardı

Güncelleme Tarihi:

Tacizi anlattı hayatı karardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 11:59

Antalya’da 15 yaşındaki M.D.’nin, müdür yardımcısı tarafından cinsel tacize uğramasının ardından okulda genç kızın yaşadığı dram bitmedi. Öğretmenleri ve öğrenciler tarafından baskı altında kalan genç kızın babası, kızının korunması için büyük mücadele veriyor.

Haberin Devamı

Antalya 75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin Müdür Yardımcısı M.D., 15 yaşındaki kız öğrencisine “Gel masaj yapayım. “Memelerin de çok küçükmüş” gibi sözlerle tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında M.D. suçlamaları reddetti. Ancak, genç kızın ifadesinde müdür yardımcısının daha birçok öğrenciyi taciz ettiği ortaya çıktı. Duruşmaya annesi ve babası ile katılan müşteki 10’uncu sınıf öğrencisi N.C., müdür yardımcısı M.D.’nin kendisine nasıl tacizde bulunduğunu detaylı bir şekilde anlattı.

Tacizi anlattı hayatı karardı

OKULDA SALDIRIYA UĞRUYOR

Duruşma çıkışı N.C.’nin babası Temuçin C., kızının taciz olayını anlatmasından sonra, okulda dışlandığını, hem öğretmenler, hem öğrenciler tarafından mobbinge maruz kaldığını, adeta hayatının karardığını söyledi. Baba Temuçin C., “Kızımın ifadesinin ardından başka kızları da taciz ettiği gerekçesiyle müdür yardımcısı tutuklandı. Ancak o günden bu yana kızıma okulunda psikolojik baskı uygulanmaktadır. Şöyle ki; kızım okulda yürürken, diğer öğrenciler tarafından çelme takılıp düşürülüyor. Müdür yardımcısından tarafa olan öğrenciler ve öğretmenler tarafından sürekli aşağılanıyor. Geçtiğimiz günlerde bir grup öğrenci çocuğumun üzerine saldırmış” diye konuştu.

Haberin Devamı

'MİLLİ EĞİTİM’E BAŞVURDUM'

Kızının okulda kimseyle konuşamadığını ve çok yalnızlaştırıldığını belirten baba Temuçin C., sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul yönetimine gidiyorum; kızımın korunması için ancak nafile. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdum. Kızımın okulunu değiştirmek için, ancak onlarda bana mahkemeden karar getirmem gerektiğini söylediler. Benim kızım yüksek puanla bu okulda okuyor zaten. Sonunda benden bıktılar. Hayvanat bahçesinin yakınlarında bir okulu önerdiler. Ben Antalya Lisesi yakınlarında oturuyorum. Kızımı Kepezaltı’nda bir okulda okutmamı istiyorlar. Yavrum, tacize uğradığını söylediği günden bu yana hayatı kâbusa döndü. Perişan oldu. Bir baba olarak onun hayatını ne kadar kolaylaştırmaya çalışsamda 15 yaşındaki bir kız çocuğunun kaldıramayacağı şekilde sürekli hakaret ediyorlar. Ben kızıma (Aferin iyi ki söyledin bu taciz olayını içine atmadın, gizlemedin) diyorum, ama komple bir okul kızıma mobbing uyguluyor. Ailelere sesleniyorum, lütfen çocuklarınız kızıma bu işkenceyi yapmasınlar. Öğretmenlere sesleniyorum; lütfen kızıma bu kadar eziyet etmesinler.” Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme, duruşmayı 2 Haziran tarihine erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!