Davutoğlu: İlk göreviniz kadına karşı şiddetle mücadele olacaktır

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: İlk göreviniz kadına karşı şiddetle mücadele olacaktır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 11:54

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Yönlendirme Toplantısı'na katıldı.

Haberin Devamı

İşte Davutoğlu’nun yaptığı konuşmadan satır başları:

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİ

Ana muhalefet partisi liderinin dahi bu cinayet üzerinden karşıtlık üretmeye çalıştığı bir ortamda Mehmet Aslan aslında bu topraklara nüfuz etmiş gür sesiyle haykırdı. Kendisine bir kez daha Özgecan sadece sizin değil bütün bu milletin kızıydı diyorum ve hatırası bu topraklarda hep yaşayacaktır. Özgecan kızımızın adını Antalya’daki açtığımız gençlik merkezine veriyoruz. Sembolik olarak bu bilincin yaygınlaşması için var gücünüzle çalışın. Kadına karşı şiddete karşı bütün belediye başkanlarımıza buradan görev veriyorum. İlk göreviniz kadına karşı şiddetle mücadele olacaktır. Sembolik olarak Özgecan’ın ismini yaşatmanız için sizlere tavsiyede bulunuyorum.

AK PARTİ'YE OY VERMİŞ İLÇELERİ CEZALANDIRMAYIN

Haberin Devamı

Buradan farklı partilerden 12 büyükşehir beledisi başkanına sesleniyorum. AK Parti'ye oy vermiş ilçelerimizi cezalandırmayın bunu yapılması durumunda gerekli hukuki, işlem yapılır.
Yeni bir çalışma yapıyoruz. Bu yapıldıktan sonra belediyelerimizin öz gelirleri artacak. Kendi yağlarıyla kavrulabilir hale gelecekler.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

İnşallah 2 gün önce olduğu gibi meclisin vakarına aykırı görüntüler olmaz.
Tam da bunu konuşulması gereken yer bu toplantıdır.
6-7 ekim ve Gezi provokasyonları sırasında nasıl sahneler gördük. Diyarbakır’ın sokakları ne hale getirildi…
Güneydoğuda nasıl bir Vandalizm sahnelendi. Hepimizin gözleri önünde. Biz yaşadığımız hiçbir tecrübeyi unutmayız ve o dersi siyasi hayata geçiririz.
6-7 ekimde şehirleri yakıp yıkıldıktan sonra hükümete meydan okuyan CHP ve MHP’ye soruyorum. Biz toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkı sırasından ortaya çıkacak sorunları engellemek istiyoruz.
Kimse elde molotof yüzde maske demir bileyeler sopalarla bir kalkışma psikolojisi ile halkı silahlı mücadeleye tahrik ederek Suriye’ye benzer görüntüler yapmak isterse devlet gereken önlemleri alır.
Şimdi mecliste çok ilginç bir koalisyon oluşmakta olduğunu ibretle izliyoruz. 6-7 ekimin provokatörü HDP’lilerle CHP yan yana geldi. Birlikte meclisin o vakur ortamını kirlettiler. Arkasından da MHP bunlara destek verdi.
Bir yerde HDP ve MHP aynı anda karşı çıkıyorsa biz doğru yoldayız demektir. Onlara da arkadan CHP ve paralel destek veriyorsa tam da doğru yoldayız demektir.

Haberin Devamı

Bir tek ülke göstersinler molotofun serbest olduğu biz yeniden değerlendirmeye hazırız.
Elinde Molotof olan patlayıcı madde ile aynı muameleyi görecek.
İngiltere’de polis 36 saat gözaltında tutuyor. Almanya2da 24 saat muhafaza 36 saat adli amaçlı polis gözaltında tutuyor. Fransa’da polis 24 savcı 48 saat… biz şimdi Fransa’yı örnek alıyoruz. İtalya’da polis 24 savcı 96 saat gözaltında tutabiliyor.
Eğer böyleyse Avrupa’da hepsi polis devleti.
Gösteri yapanların gösteri hakkını korumak durumundayız. Bir daha şehirlerimizin böyle tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz.
Bize molotofu savunmasınlar. Kılıçdaroğlu diyor ki “maskeyi gazdan korunmak için kullanmışlar”. El insaf 6-7 ekim olaylarında gaz mı kullandı polis.
Herkesi buradan bir muhasebeye davet ediyorum. Mecliste bir düşünceleri alternatif teklifleri varsa getirsinler bu teklifi değerlendirmeye hazırız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!