Son kararım: Şikâyetçiyim

Güncelleme Tarihi:

Son kararım: Şikâyetçiyim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 01:01

28 Şubat döneminde düşürüldüğü iddia edilen Refah-Yol Hükümeti’nin Adalet Bakanı Şevket Kazan, mağdur sıfatıyla verdiği ifadede şikâyetçi olmadığını açıkladı, ancak daha sonra şikâyetçi oldu.

Haberin Devamı

54. Refah-Yol Hükümeti’ni düşürmekle suçlanan, aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve 2’nci Başkanı Çevik Bir’in de bulunduğu 103 sanığın yargılandığı dava, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Dünkü duruşmada mağdur sıfatıyla ifade veren Kazan, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar, Kazan’a, “O dönemde size doğrudan bir tehdit var mıydı, şikâyetçi misiniz” sorusunu yöneltti. Kazan “Hayır, doğrudan bir tehdit gelmedi. Hayatımın en zor kararı bu dosyada şikâyetçi olmak. Adalet Bakanlığı’nda adaleti gerçekleştirdim. Hiçbir zaman varlık peşinde koşmadım. Nasıl İstanbul’dan gelip burada karımın evinde oturuyorsam, şu anda yine onun evinde oturuyorum. Para pul derdim olmadı. Benim tek iftiharım şudur: Evimden çıkar camiye giderim. Camiye giderken arkamdan konuşurlar. Bu adam doğru adam derler. Bu bana yeter. Ben şikâyetçi değilim” dedi.

Kazan’ın savunmasını bitirdikten sonra avukatı İsmail Aydos da, müvekkilinin mahkemeye sunduğu dilekçede şikâyetçi olduğunu belirterek, “Duygusal bir ortam var. Biraz da yoruldu. Bu nedenle bu hususun tekrar sorulmasını talep ediyorum” dedi. Mahkeme Başkanı, Kazan’a tekrar sanıklardan şikâyetçi olup olmadığı sorusunu yöneltti. Kazan bunun üzerine ifadesini, “Savcılıkta şikâyetçi olduğumu ifade etmiştim. Ama gelinen noktada her insanda vicdan var. Bende de var onun için şikâyetçi değilim. Keşke olmasaydı, buradaki arkadaşlar içinde değerli arkadaşlarım var” sözleriyle tamamladı. Sanıklardan Çevik Bir söz alarak, “Şevket Kazan ile yakın ilişkim oldu. Kendilerine saygı sunuyorum” dedi. Sanıklardan Köksal Karabay da “Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Kazan salondan ayrılırken, aralarında Çevik Bir’in de bulunduğu çok sayıda sanıkla tokalaşarak vedalaştı. Duruşmada, şikayetçi olmadığını beyan eden Kazan, akşam saatlerinde bu kararından vazgeçti. Mahkemeye bir dilekçe vererek, sanıklardan şikâyetçi olduğunu bildirdi. Kazan’ın davada mağdur müşteki sıfatıyla kabul edilip edilmeyeceğine mahkeme heyeti bugünkü duruşmada karar verecek.

HAFIZASINDA SIKINTI OLUŞUYOR

Kazan’ın mahkemeye gönderdiği dilekçede sanıklardan şikayetçi olduğunu bildirmesi ile ilgili Avukatı İsmail Aydos şu açıklamayı yaptı: “Eve gidip biraz düşündükten sonra şikayetçi olmaya karar verdi. Şevket Bey 82 yaşında ve hafızasında sıkıntı oluşuyor bazen. Buna bağlamak lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!