Muhalefete göre en önde yine Oktay Saral vardı

Güncelleme Tarihi:

Muhalefete göre en önde yine Oktay Saral vardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 14:01

TBMM'de iç güvenlik paketi konusunda çıkan tokmaklı kavgada, muhalefet vekillerine göre AKP saflarında en önde yer alan milletvekillerinden biri de, İstanbul Milletvekili Oktay Saral oldu.

Muhalefete göre en önde yine Oktay Saral vardı
‘İki kadın vekil kendi kendini darp etti’

Haberin Devamı

Genel Kurul'da dünkü kavgada başından yaralanan HDP'li Ertuğrul Kürkçü, bugün kendisine saldıran AKP'li vekilin Saral olduğunu söyledi. Kürkçü, "Adının Oktay Saral olduğunu öğrendiğim bu milletvekilinin gece boyunca meclis’teki saldırının linçin devam ettiği bütün süre boyunca, bütün vekillere her yerde saldırdığına da tanık oldum. Aykut Erdoğdu’yu tokmakla yarayan da oydu. Mahmut Tanal’a saldıran da oydu. AKP’nin saldırı kıtalarının başını çeken vekil oydu" dedi.

Muhalefete göre en önde yine Oktay Saral vardı

DAHA ÖNCE DE KAVGAYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Oktay Saral, Türkiye'nin gündemine geçen yıl da yine TBMM'deki bir kavgayla gündeme gelmişti. Geçen yıl Ocak ayında da Saral, yine TBMM'de çıkan bir kavgada, attığı yumrukla CHP'li Bülent Tezcan'ın kaşını açmıştı. Saral'a, Tezcan'a attığı yumruk nedeniyle, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamanın ardından "kınama" cezası verilmişti.

Muhalefete göre en önde yine Oktay Saral vardı

Haberin Devamı

KÜRSÜDEN "DANALAR GİRMİŞ BOSTANA" DEDİ, MHP'Lİ VURAL'LA DA TARTIŞTI

Üç dönem Of Belediye Başkanlığı'nın ardından 2011'de AKP'den İstanbul Milletvekili seçilen Oktay Saral'ın TBMM Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir başka tartışması ise, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'la oldu.
2012 yılında, TBMM'ye gelen Kamu İhale Kanunu'ndaki değişiklik görüşülürken, kürsüden "burası olmuş dandini dandini dastana, danalar girmiş bostana noktasına döndü" diyen Saral, MHP'lilerin laf atması üzerine, kürsüyü terkederek, MHP'lilerin üzerine yürümüştü.

Muhalefete göre en önde yine Oktay Saral vardı

NİHAT DOĞAN'A "AYNAYA BAKIP, KENDİNE YUMRUK ATSIN" DEMİŞTİ

Oktay Vural, Gezi olayları sırasında da Nihat Doğan'a gösterdiği tepkiyle gündeme gelmişti. O dönemde Nihat Doğan’ın "iki yüzlü olduğunu" söyleyen Saral, şöyle konuşmuştu;

“Bakıyoruz sözüm ona sanatçı denilen halkın değerleriyle alakası olmayan bir gün öyle bir gün farklı konuşan bir takım sanatçılar görüyoruz. Nihat Doğan da onlardan bir tanesidir”. Nihat Doğan’ın çelişkili ifadeler kullandığına da dikkat çeken Saral, ünlü türkücüye, “Başkalarına saldırma. Git aynanın karşısına kendi kendine yumruk at” diyerek seslendi. Nihat Doğan’ın reklam peşinde olduğunu da iddia eden Saral, “Tımarhanelik çok insan var” dedi.

Muhalefete göre en önde yine Oktay Saral vardı

Haberin Devamı

CHP'Lİ KAMER GENÇ İÇİN "DAYAKLA KOMALIK EDİLMELİ" DEMİŞTİ

CHP'li Kamer Genç'in, Ankara'da bir resepsiyonda Emine Erdoğan'a yönelik tavrı nedeniyle, daha sonra bir televizyon programında Genç'i eleştiren Oktay Saral, canlı yayında ağır ifadeler kullanmıştı.

Genç'in Emine Erdoğan'a yönelik tavrını, "bir hanımefendiye karşı yapılmaması gereken davranış" olarak nitelendiren Saral, "burada bir hanımefedendi konuşuyor. TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi olması önemli değil. Hanımefedendilerden bir hanımefendi, hanımefendilerin haklarını koruyan bir konuşma yapıyor. Sen hangi hakla gidiyorsun oraya?" demişti.

Genç'ten "alçak" diye bahseden Oktay Saral, "hayvandan da aşağılık, şimdi bir insan olarak bakın, insan olana insan denir" ifadesini kullanmıştı. Saral, Kamer Genç için, "bunun iyi bir sopa yemesi lazım. Ayaklar altına alınıp, komalık edilmesi lazım" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!