Sibirya soğukları ne kadar sürecek, hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Sibirya soğukları ne kadar sürecek, hava durumu nasıl olacak  Meteoroloji açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 13:06

Türkiye beyaza büründü, birçok ilde okullar tatil edildi. Öyle ki Antalya'da bile bu geceden itibaren kar yağışı bekleniyor. Peki ama yurdu etkisi altına alan Sibirya soğukları ne kadar sürecek? Önümüzdeki günlerde hava durumu nasıl olacak? Eğitime kar arası devam edecek mi? Meteoroloji son bilgileri açıkladı: Bugün etkisini daha da arttıran kar yağışı ve soğuk hava gelecek haftadan itibaren yerini Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava sistemine bırakacak. Yani havalar önümüzdeki haftadan itibaden ısınacak.

Haberin Devamı

Sibirya soğukları hafta sonu yurdu terk ederken; gelecek hafta Akdeniz üzerinden ılık ve yağışlı sistemin etkisi altına girilecek.

Sibirya soğukları ne kadar sürecek, hava durumu nasıl olacak  Meteoroloji açıkladı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri hürriyet.com.tr’ye yurt geneline ilişkin son tahminler hakkında bilgi verdiler. Buna göre yurdun geneli üzerinde etkili olan Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı hava kütlesi, yarın da yurdun büyük bölümünde etkili olmaya devam edecek.

YARIN DA KAR VAR

Yarınki yağışlar özellikle Marmara’nın Doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun Kuzey Batısı ve Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun güneyinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacak.

Haberin Devamı

Sibirya soğukları ne kadar sürecek, hava durumu nasıl olacak  Meteoroloji açıkladı
OKULLAR YARIN TATİL Mİ?



O İLLERDE KAR YAĞIŞI SABAHA KADAR SÜRECEK

Bugünkü kar yağışları İç Anadolu’nun doğusunda Sivas, Yozgat, Çorum, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Aksaray’da , yoğun olarak devam ediyor. Bu yağışlar yarın sabaha kadar sürecek.

SİBİRYA SOĞUKLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Uzmanlar, Sibirya hava sisteminin Cumartesi günü Doğu Bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceğini belirttiler. Batı bölgelerinde dünden itibaren mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altına düşen hava sıcaklıklarının hafta sonundan itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’de yeniden mevsim normallerine dönmesini bekliyor.

MÜJDE, AKDENİZ’DEN ILIK HAVA GELİYOR

Uzmanlar, gelecek hafta ise yurt genelinde Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı genellikle de yağmurlu, bir sistemin etkisi altına gireceğini açıkladılar.



İSTANBUL’DA KAR BUGÜN DE KUVVETLİ OLACAK

İstanbul’da dünden beri etkili olan yoğun kar yağışları yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edecek. Bugünkü kar yağışı dünden çok daha kuvvetli olması beklenirken, yerdeki kar örtüsünün sahillerde bile 10 cm’ye ulaştığı belirtildi. İç kesimlerde Hadımköy, Çatalca’da ise 40 cm’e kadar çıktığı bilgisi verildi.

İSTANBUL’DA KAR ESARETİ / FOTO GALERİ

CUMA KAR YOK

İstanmbul’da a Cuma gününden itibaren kar yağışı beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının İstanbul’da Pazar gününden itibaren artmaya başlayacağı ve gelecek hafta mevsim normallerinde olacağı belirtildi.
İstanbul’da bu gece kaydedilen en düşük hava sıcaklığı sahil kesimlerinde -2 derece; iç kesimlerde ise -4 derece olurken bugün sıcaklık sıfır derecenin üzerine çıkmayacak. Yoğun kar yağışı ve sıcaklığın eksi olması nedeniyle deniz, kara ve hava ulaşımında aksamalar beklenirken; vatandaşlar ve yetkililer karayollarında buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmaları istendi.

Haberin Devamı



ANKARA HAFİF KARLI

Ankara’da bu gece aralıklarla hafif kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık en düşük eksi 6 derece; yarın ise günün en yüksek sıcaklığı 1 derece tahmin ediliyor.

YILIN İLK KARI

Antalya’da bu gece ve yarın sabah saatlerinde sahil kesimlerinde hafif kar yağışları görülmesi bekleniyor. Özellikle Kumluca, Finike, Serik, Kemer, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa’da bu yılın ilk karının yağacağı tahmin edilirken uzmanlar “Hafif şekilde de olsa yılın ilk karı görülecek” diyor.

Haberin Devamı



Antalya’da bu gece ve yarın gece seracılık faaliyetinde bulunanlar zirai don tehlikesine karşı dikkatli olmaları istenirken; hava sıcaklığının gece 0 ile 3 derece arasında; yarın gündüz ise 8-10 derece olacağı tahmin ediliyor.

İç Batı Anadolu'da Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Batı Anadolu'da halen görülmekte olan kar yağışının bu geceden itibaren etkisini arttırarak Perşembe günü Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar ile Eskişehir ve Konya'nın batısında kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yoğun olacağı tahmin edildiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!