CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu o anları anlattı

Güncelleme Tarihi:

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu o anları anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 12:24

TBMM'de İç Güvenlik Paketi yasa tasarısının görüşmeleri sırasında AK Parti ile muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktı. Kavgada yaralanan vekiller oldu. CHP''li Aykut Erdoğdu, o kavga anlarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

''Arbede arasında kalıp darp edilen HDP’lilere yardım etmek istedik. İnsani bir tavırdı bizimki. Mahmut Tanal Başkanlık Kürsüsü’nün önünde durup, HDP’lilere yapılanın fotoğrafını çekiyordu. Çekmesin diye ona da saldırdılar. Onu almak için gittiğimde kürsünün önünde iki kişi kaldık. Hep beraber saldırdılar. Oktay Saral, Zeyit Aslan, Metin Külünk ön saflardaydı. Mahmut Tanal, başkanlık gongunu tutuyordu. Ağır bir şey. Alıp kenara koydum. Oktay Saral’ın attığı tokmak göğüs kemiğimin uç kısmına geldi. Biri sürahi attı, sürahi omzuma çarpıp yere düştü ve parçaladı. Başka biri kağıtlar uçuşmasın diye üzerine konulan ağır demiri fırlattı. Başkanlık Kürsüsü'nde stenografların önünde ne varsa fırlattılar. Musa Çam düşerken tırabzana çarptı. Durumu çok kötüydü. Toplamda 3-4 dakika sürdü. Göğüs kemiğim zedelendiği için kusma sorunum oldu. Doktorlar hastaneye göndermek istedi, gitmedim. Orayı terketmeyeceğimi söyledim. Doktor sorumluluk almamak için kağıt imzalatmak istedi, imzaladım.''

Haberin Devamı

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu o anları anlattı

KILIÇDAROĞLU: VEKİLLERİN MECLİS ÇATISI ALTINDA CAN GÜVENLİĞİ YOK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter'dan yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, ''Milletvekillerinin Meclis çatısı altında can güvenliği yokken AKP'nin, milleti korumak için yasa çıkarma yalanına kimse inanmaz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!