Bahçeli, Robin Hood taktiği uygulayacak

Güncelleme Tarihi:

Bahçeli, Robin Hood taktiği uygulayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 09:27

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran milletvekili seçimleri için seçim beyannamesinde son rötuşlarını yaparken, “Robin Hood” taktiği izleyecek. Zenginden alıp fakire vererek gelir dağılımındaki eşitliği sağlayacak olan Bahçeli, yolsuzluktan sağlanan haksız kazancın peşine düşülerek halka dağıtılacağını belirtti. Bahçeli parti yönetimini gençleştireceği mesajını verdi.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nden Önder Yılmaz'ın haberine göre Bahçeli, bir grup gazeteci ile yaptığı özel sohbette partisinin genel seçimde izleyeceği stratejiye ilişkin önemli ipuçları verdi. Seçim stratejisini “17-25 Aralık” yolsuzluk iddialarına oturtacak olan Bahçeli, ekonomi ayağında oldukça ilginç bir taktik izleyecek. Beyannamenin siyasi ayağını matematikteki dört işlemden “toplama ve çarpma” ile anlatan Bahçeli, elips teoremiyle anlattığı ekonomik kalkınma ayağında ise, “Robin Hood” benzeri mücadele verecek.

Seçim beyannamesini bu seçimde geç açıklayacaklarını belirten Bahçeli, ‘3 Mayıs Türkçülük Günü’nü adres gösterdi. Bahçeli, “Seçim beyannamemizi erken açıklamayı düşünmüyoruz. Çünkü çalanlar çoğaldı. MHP’ye musallat oldular. Şarkımız çalınıyor, vaatlerimiz çalınıyor. Ne söylüyorsak kendilerininmiş gibi sahipleniyorlar. Onun için onlar açıklasın sonra biz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Zenginden alıp fakire

Bahçeli, seçim vaatleri arasında ne olacağına ilişkin somut örnekler vermezken, Robin Hood benzeri taktiğini şu ifadelerle anlattı:

“Vaatlerimiz bir tek cümleyle 12 yıllık AKP sürecinde yetim öksüz fakir dar ve sabit gelirli işçi, emekli, memura iktidar ne vermişse onun aynısını koruyacağımı ve iktidarımızda aynısın uygulanacağını ifade etmek istiyorum. Artı yolsuzlukların üzerine gittiğimizde yolsuzluktan ne sonuç almışsak bunun üzerine bir ilave dağıtacağız. Rantçı zenginlerden alıp fakirlere vereceğiz. Bu çok önemlidir.”

Bahçeli, gelir seviyeleri arasındaki farkı çok aza indireceklerini kaydetti.

Dört kişilik komisyon

Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinde aday olmak için MHP’ye ilginin çok yüksek olduğunu belirterek, “Dört kişilik bir komisyon oluşturduk. Oraya müracaatları yapıyorlar. Mesela biraz evvel Kırşehir mitinginden il başkanımıza sordum, ‘Kırşehir’de performansınız nasıl’ diye şu an iki milletvekili çıkan bir ilde 18 başvuru var. Bu çok önemli. MHP zannediyorum bu seçimde çok güzel sonuçlar elde edecektir” dedi.
Bahçeli adaylar konusunda isimlendirme yapmaktan kaçınırken, “Görevde olanlar var görevden alınan bürokratlar var sürülmüş olanlar var valiler var. Güçlü bir kadromuz var inşallah seçime de güzel bir listeyle gireceğiz” diye konuştu.

Parti gençleşecek


Bahçeli, 21 Mart’ta gerçekleştirilecek kongreye de değindi ve MYK, Başkanlık Divanı ile diğer parti organlarında değişiklik olup olmayacağını konusunda, “parti gençleşecek” diyerek net mesaj verdi. Akademik, bürokratik alanda donanımlı genç isimlere Meclis ve parti yönetiminde yer açmayı düşündüğünü belirten Bahçeli, MHP bünyesindeki siyaset okulundan da kıymetli genç isimleri siyasette değerlendirebileceklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!