Cesetleri bulunan çift, miras için öldürülmüş

Güncelleme Tarihi:

Cesetleri bulunan çift, miras için öldürülmüş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 16:05

AKSARAY’da kayıp ihbarı yapıldıktan 6 gün sonra bir su kanalında tabanca ile vurularak öldürülmüş olarak bulunan 52 yaşındaki Kadir Akel ile dini nikahlı eşi 52 yaşındaki Yenidünya Doğu’nun cinayet şüphelisi 24 yaşındaki A.B. yakalandı. Cinayetin, teyzesinin mirasını almak isteyen Yenidünya Doğu’nun yeğeni 32 yaşındaki M.D. tarafından planlandığı, arkadaşı A.B. tarafından da işlendiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Olay, Aksaray merkeze bağlı Sağlık Beldesi’nde meydana geldi. Çiftçi Kadir Akel ve 3 yıl önce dini nikahla birlikte yaşamaya başladığı Yenidünya Doğu 8 şubat pazar günü ortadan kayboldu. Yakınları çifte ulaşamayınca durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Yapılan araştırmada çiftin son olarak Yenidünya Doğu’nun akrabası olan M.D. ve arkadaşı A.B. ile birlikte otomobile binerek evden ayrıldığını belirledi. Çalışmalarını derinleştiren polis Akel ve Doğu çifti kaybolduktan 4 gün sonra bulduğu M.D.’yi gözaltına aldı. İlk önce kaybolan çift ile ilgili bilgisinin olmadığını belirten M.D. çapraz sorgu sonrası evden birlikte ayrıldıkları Kadir Akel ve teyzesi Yenidünya Doğu’yu arkadaşı olan A.B.’nin silahla vurarak öldürdüğünü ve cesetleri de Nurgöz Köyü yakınlarındaki bir su kanalına attığını söyledi.

Haberin Devamı

Bölgede çalışma başlatan jandarma ve polis ekipleri geçen cumartesi sabaha karşı köye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki su kanalındaki beton köprünün altında Kadir Akel ve Yenidünya Doğu’nun cesetlerini buldu. 3’er kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlenen Akel ve Doğu’nun cesetleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Aksaray Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Çiftin parası için öldürülmüş olabileceği olasılığı üzerinde duran ve soruşturmayı sürdüren polis, cinayet şüphelisi A.B.’nin de İstanbul’a ve buradan da uçakla Gürcistan’a çıkış yaptığını belirledi. Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatılırken, Türkiye’ye tekrar dönen A.B. dün sabaha karşı polisin yol kontrolü sırasında Yozgat’ta durdurulan otobüste gözaltına alındı.

’MALLARI YARI YARIYA BÖLÜŞÜRÜZ’

Aksaray’dan giden ekibe teslim edilen A.B. yapılan sorgulamada cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. A.B. polise verdiği ifadedeşunları anlattı:

"Beni M.D. isimli arkadaşım aradı ve görüşmek istediğini söyledi. Aksaray’da buluştuk. Bana teyzesi olan Yenidünya Doğu’nun üstünde büyük mal varlığı olduğunu, teyzesi ölürse malların kendisine kalacağını söyledi. Bana ’bunları öldürürsek malları yarı yarıya bölüşeceğiz’ dedi. Beraber plan yaptık ve Sağlık Kasabası’ndaki teyzesinin dini nikahlı olarak yaşadığı kocası Kadir Akel’in evine gittik. Burada ’yemek için Aksaray’a gidelim’ teklifinde bulunduk.

Haberin Devamı

Onlar da kabul etti ve daha sonra Aksaray’da yemek yedik. Biraz gezelim deyince de hayır demediler, bizimle gezmeye başladılar. Bizden şüphelenmediler. Aksaray Ortaköy ilçesi arasında bulunan Nurgöz Köyü yakınlarında kanal kenarına aracı çekerek ikisine 3’er el ateş ederek vurdum ve dere yatağına attık. Daha sonra Aksaray merkeze geldik. M.D. Konya’da ikamet ettiği için Kadir Akel’e ait araç ile Murat’ı Konya’daki evine bıraktım. Ardından aynı otomobil ile Aksaray’a gelerek sanayi sitesinde bir hurdacıya gittim. Aracın sıkıntılı olduğunu ve bu nedenle burada biraz durması için anlaştım. Hurdacı da bunu kabul etti ve araca çadır çekerek plakalarını söküp orada bıraktım. Daha sonra İstanbul’a giderek uçakla Gürcistan’a gittim. Burada biraz kaldıktan sonra tekrar Aksaray’a gelmek için otobüse bindim. Yozgat’ta polise yakalandım."

Haberin Devamı

Emniyette yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen yeğen M.D. ve arkadaşı A.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!