DSP artık güvercinini alsın gelsin

Güncelleme Tarihi:

DSP artık güvercinini alsın gelsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 01:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP’ye çağrıda bulunarak, “Onlar da sosyal demokrat, biz de sosyal demokratız. Gelmeliler CHP’ye artık. Bizim 6 okumuz var, altında şöyle kırmızı bir boşluğumuz var. Gerekirse güvercini de oraya yerleştiririz, amblemimizi de değiştiririz” dedi.

Haberin Devamı

Açılış ve incelemeler için Denizli’ye gelen Kılıçdaroğlu, yerel kanallardan Pamukkale TV’nin canlı yayında, seçim ittifaklarına ilişkin yöneltilen soru üzerine özetle şunları söyledi:

ECEVİT LİDERİMİZ DEĞİL Mİ

“Ben şahsen DSP’nin bir parti olarak yoluna devam etmesini doğru bulmuyorum. Onlar da sosyal demokrat, biz de sosyal demokratız. Gelmeliler CHP’ye artık. Bu saatten sonra ne yapacaklar? Ben
kendilerine açıkça şunu da söyledim: Bizim 6 okumuz var, altında şöyle kırmızı bir boşluğumuz var. Gerekirse güvercini de oraya yerleştiririz, amblemimizi de değiştiririz. Ecevit bizim liderimiz değil mi? Bizim liderimiz. Eğitim merkezini kurduk, adına Bülent Ecevit Eğitim Merkezi dedik. Gelsinler partiye, DSP’yi kapatsınlar artık.

HAZİRAN HAREKETİ’NE DE SAYGI DUYUYORUZ

Haberin Devamı

Ayrıca biz tabii Haziran Hareketi’ne de saygı duyuyoruz. Demokrasiden, özgürlükten yana olan bir hareketi, çağdaş uygarlıktan yana olan bir hareketi, bilimsel eğitimi savunan bir hareketi gözardı edemeyiz. Şimdi hem sosyal demokrat olacaksınız hem çağdaş uygarlıktan dem vuracaksınız hem aklın özgürleşmesini isteyeceksiniz hem bilimsel eğitim diyeceksiniz ama bunları savunan bir hareketi görmeyeceksiniz. Hayır, onları da görüyoruz, biliyoruz. O hareketin içinde zaten bizim milletvekili arkadaşlarımız da var. Onlar seçim sürecinde CHP’ye destek verirlerse ayrıca çok mutlu oluruz.

CEMAATLE İŞBİRLİĞİ KARA PROPAGANDA

(Cemaat’le işbirliği sorusuna) Biz ne geçmişte ne bugün ne gelecekte, yani sadece bu Cemaat’le değil, hiçbir cemaatle bizim işbirliğimiz olmadı. Çıkarıp önüme belgeyi koysana bakalım, biz nasıl işbirliği yapmışız. Tam bir kara propaganda ama şunun altını özenle çizeyim: Bir kişi ama bir kişi bile görüşü ne olursa olsun hukuksuzlukla karşı karşıya kaldıysa, haksız yere zulmedildiyse biz onun yanındayız, kim olursa olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!