Özgecan Aslan'ın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Özgecan Aslanın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 12:38

Tarsus'ta hunharca öldürülen Özgecan'ı 5 bin kişi Mersin'de son yolculuğuna uğurladı. Kadınlar Özgecan'ın tabutunu kendileri taşırken Mersin Büyükşehir Belediyesi de Sevgililer Günü dolayısıyla şehirde yapılacak tüm programları iptal etti.

Haberin Devamı

Namazdan önce cemaati davet eden hoca, "Kadınlar lütfen geriye doğru çekilsinler" ricasında bulundu. Ancak camiye akın eden yüzlerce kadın, hocayı dinlemedi, namaz kılınırken ön saflarda durdu. Hatta Özgecan'ın tabutunu da kimseye bırakmayarak omuzlarında kendileri taşıdı.

Özgecan Aslanın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı
ÖZGECAN’İN ÖLÜMÜ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI

Bindiği minibüste tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak öldürüldükten sonra cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cenazesi, büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. İnfiale neden vahşete kurban giden Özgecan'ın olayı öğrenince fenalaşan babası Mehmet Aslan geceyi hastanede geçirirken, cenaze töreninde annesi Songül ve ablası Beste Aslan, katillerin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Özgecan Aslanın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı

"SABAH SÜTÜNÜ VERDİM"

Anne Songül Aslan kızını öldürenlere lanet yağdırırken, "Masum kızımın hakkının yerde kalmamasını istiyorum. Katil idam edilsin, işkence edilsin. Özgecan melek gibi, kalbi temiz yüreği temiz, herkese iyilik yapan bir insandı. Psikoloji eğitimi görüyordu, hedefleri vardı. Okulunu bitirip işyerini açacaktı, çok çalışıyordu, çok başarılıydı, yapamadı maalesef" dedi.

Olaya akıl sır erdiremediğini söyleyen Songül Aslan, "Bir dolmuşa binip evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?" diye isyan etti. Songül Aslan, kızıyla geçirdiği son sabahı anlatırken de "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Üç gün önce telefonu bozulmuştu. Olay günü arkadaşının telefonundan ablasına 'Annem merak etmesin 20.00'de Mersin'de olacağım' diye mesaj atmış. Saatler geçti, gelmeyince karakola gidip kaçırıldı mı diye başvurdum" dedi.

CENAZEYE BİNLERCE KADIN KATILDI

Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Özgecan'ın cenazesi ailesi tarafından alınarak Mersin'e getirildi. Gece hastane morgunda bekletilen cenaze, sabah saatlerinde Şehir Mezarlığı'na cenaze aracıyla getirildi. Yıllar önce Tunceli'den göç ederek Mersin'in Barış Mahallesi'ne yerleşen aileye destek ve cenazeye katılmak için çevre illerden gelen binlerce kadın da evin bulunduğu sokakta toplandı. Ardından da topluca Şehir Mezarlığı'na geçildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz da Aslan Ailesi'nin evine gelerek taziye dileklerini iletti.

Haberin Devamı

"KATİLİ İDAM ETSİNLER"

Şehir Mezarlığı'nda büyük çoğunluğu kadın yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Bir kargo şirketinde çalışan ve güçlükle ayakta duran Özgecan'ın annesi Songül Aslan, kızını katledenlere lanet yağdırdı. Katillerin en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen anne, zaman zaman sinir krizi geçirdi.

Özgecan'ın ablası Beste Aslan ise, katillerin idam edilmesini istedi. Bu sırada cenaze aracıyla getirilen Özgecan Aslan'ın tabutu kadınlar tarafından alınıp, musalla taşına konuldu. Kızının ölümü haberini alınca fenalaşıp geceyi hastanede geçiren Mehmet Aslan da cenazede bulundu.

Baba Mehmet Aslan, anne Songül, abla Beste ve kardeşi 11 yaşındaki Ali Aslan, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Katilin idam edilmesini isteyen Özgecan'ın aile fertleri fenalaşınca, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

MERSİN'DE TÜM PROGRAMLAR İPTAL ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan’ın hunharca öldürülmesi nedeniyle Sevgililer Günü dolayısıyla düzenleyeceği toplu nikah töreni kapsamında gerçekleştireceği tüm programları iptal etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ailesinin kayıp ilanı vermesinden iki gün sonra dün cesedi Tarsus ilçesi Çamalan mevkiinde yakılmış halde bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinliklerin iptal edilerek, ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. Açıklamada, “Önceki gün hunharca bir cinayet sonucu öldürülen Özgecan Aslan’ın üzüntüsünü milletçe yaşarken, daha önce duyurusunu yaptığımız etkinliklerin yapılması düşünülemezdi. Yaşadığımız acıdan ve üzüntüden dolayı, toplu nikah töreni bünyesinde gerçekleşecek olan bütün etkinlikler iptal edildi ve ileri bir tarihe ertelendi. Bu bağlamda genç kızımız Özgecan Aslan’a Yüce Allah’tan rahmet dilerken, kederli ailesine, sevdiklerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Özgecan Aslanın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı
Galatasaray'dan 'Özgecan' tweet'i

BU ELİM OLAYI ŞİDDETLE, LANETLE VE NEFRETLE KINIYORUZ

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Özgecan Aslan için bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Kocamaz yayınladığı mesajda şunları keydetti: “Geçtiğimiz gün kentimizde meydana gelen hunharca ve haince saldırı sonucu hayatını kaybeden kızımız Özgecan Aslan’ın katledilmesi bütün milletimizi olduğu gibi bizi de derin üzüntüye boğmuştur. Beklentimiz bu cani ya da canilerin bir an evvel yakalanıp hak ettikleri cezaya çarptırılmasıdır. Bu elim ve hunharca olayı şiddetle, lanetle ve nefretle kınıyoruz. Kesinlikle bu tür canilerin insanlıkla bir alakası olduğunu da düşünmüyoruz. Kızımız Özgecan’a Yüce Allah’tan rahmet dilerken, başta ailesi olmak üzere, Mersinimize ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.”

Özgecan Aslanın cenazesinde tabutunu kadınlar taşıdı
ÖZGECAN’A NASIL KIYDINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!