Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 00:51

Latin Amerika turu kapsamında Kolombiya, Meksika ve Küba’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurda döndü.

Haberin Devamı

TC-TUR uçağıyla saat 22.00’de İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve öteki ilgililer karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ekonomi BakanıNihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de yurda döndü. Devlet Konukevi’nde bir süre dinlenen Erdoğan daha sonra havalimanından ayrılarak Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutuna geçti.

Haberin Devamı

Houston'da yakıt ikmali

Meksika seyahatini bir gün erken bitiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uçağı Türkiye yolunda Houston'a indi. Erdoğan'ın uçağının planlı bir şekilde yakıt ikmali yaptığı bildirildi.

TC-TUR uçağının havalandığı havaalanının niteliği nedeniyle eksik yakıt ile havalanmak zorunda kaldığı, bu nedenle de yakıt ikmali ihtiyacı doğduğu öğrenildi. İrlanda'nın Dublin ya da ABD'nin Houston kentinde yapılabilecek ikmal için pilotlar Houston'ı seçti. Bu karar bir gün önceden belirlendiği için Washington Büyükelcisi Serdar Kılıç'a da bilgi verildi. Erdoğan'ı taşıyan TC-TUR uçağı dün Öğlen saatlerinde Houston havaalanına indi. Erdoğan ve heyeti yaklaşık bir saat süren ikmal sırasında uçakta beklediler. Heyete Büyükelçi Kılıç da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!