CHP tilki gölgesinde

Güncelleme Tarihi:

CHP tilki gölgesinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2015 02:07

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İç Güvenlik Paketi’ne karşı direnme çağrısı yaptığını anımsatarak, “Hiç AK Parti’den sokağa çıkın ya da şu veya bunun karşısında direnin diye bir çağrı duydunuz mu. Duymazsınız. Çünkü AK Parti millete güvenir, sandığa güvenir, en önemlisi kendine güvenir. Biz tilki gölgesine sığınmayız. Ama CHP tilkilerin gölgesinde siyaset yapıyor. Bugünün tilkisi de Paralel çete. Aşık Veysel’in deyişiyle yiğit olan tilkinin gölgesine sığınmaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Partisinin Sivas’taki İl Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

YANAN ATEŞLERİ SÖNDÜRMEYE GELDİ

“AK Parti yanan ateşleri söndürmeye geldi. O ateş yakanlara haddini bildirmeye geldi. Ateşin yerine Şemsi Sivasi'nin güneşini taşımaya geldi.
Bizim olduğumuz yerde birlik vardır, vahdet vardır. Allah birliğimizi daim eylesin. Hiç bir şekilde birliğimize zarar verenlere fırsat vermesin. Van'da da Diyarbakır'da da, Muğla, Aydın ve Sivas'ta da birlik, birlik, birlik diyoruz. Vahdet diyoruz, tevhid diyoruz, birlik diyoruz. Bizim aramıza nifak sokmak isteyenlere cevabımız açık ve nettir. Bütün nifak odaklarını kurutacak ve haddini bildireceğiz.

SİLAHLI UNSURLAR ÇEKİLMELİ

Çözüm Süreci nihai kardeşlik projesi olarak başarıya ulaşacaktır. Onların karşısında da dimdik durduk. Şimdi de HDP ve irtibatlı çevrelere sesleniyoruz. Silahlı bütün unsurlar bu ülkeden çekilmeli ve şiddet dili derhal terk edilmelidir. Silahların bırakılması, demokratik sürece, geçişe dayalı bir Çözüm Süreci istiyoruz. İç Güvenlik Reform Paketi Meclis’e sunuldu diye birbiriyle ihtilaflı bütün muhalefet partileri aynı çizgide buluştular. Özgürlüklerin teminatı için, güvenliğin ve huzurun sağlanması için bir paket. Şimdi hepsi karşı çıkıyor.

Haberin Devamı

EY BAHÇELİ SEN NİYE KARŞI ÇIKIYORSUN

İç Güvenlik Paketi’ne CHP karşı çıktı. Hadi onu anladık. Gezi provokatörleri ile o gün İstanbul'u ve büyük şehirleri şiddet sarmalına sokanlar ile kol kola yürümüştü Kılıçdaroğlu. Provokasyon yapmıştı, DHKP-C'nin yürüdüğü yerlerde yürümüştü. Onu anladık. Ama ey Bahçeli sen niye karşı çıkıyorsun? Kobani olayları çıktığında 'Devlet nerede' diye sormuştun. İşte bugünkü reform devletin her yerde olduğunu gösteren ve özgürlükleri koruyan bir reformdur, neden karşı çıkarsın.”

SİVAS KARŞILAMASI

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak ve bazı temaslarda bulunmak için geldiği Sivas’ta havalimanı yolu üzerinde bir grup atlı tarafından karşılandı. Eski Türk devletlerinin savşçılarının kıyafetlerini giymiş olan atlılar Başbakan’ı selamlayınca, Davutoğlu otobüsten inip, atları sevdi ve atlılarla bir süre konuştu. Davutoğlu ve beraberindekiler, cuma namazını kılmak için havalimanından direkt tarihi Ulu Cami'ye geçti. Bu nedenle ezan normal saatinden 7 dakika geç okundu. Davutoğlu, namaz sonrasında tarihi Meydan Cami bahçesindeki Şems-i Sivasi Türbesi'ni ziyaret etti. Yolda vatandaşlardan yoğun ilgi gören Davutoğlu, otobüsten halkı selamlayarak, “Yiğit Sivaslılar cumanız mübarek olsun. Allah'ın selamı üzerinize olsun, Şems-i Sivasi'nin duası ve bereketi Sivas'ın üzerine olsun. Allah sizden razı olsun. Büyük bir muhabbetle bizi bağrınıza basıyorsunuz. Sivas evliyalar şehri, erenler şehri, alimler şehri. Sivas Kongresi'nin şehri olduğunu bir kez daha gösteriyor. Milli iradeye, savunduğumuz ahlaki değerlere nasıl sahip çıktığınızı görüyoruz" dedi. Davutoğlu daha sonra Sivas Valiliği’ne geçerken, yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamayan Sivas Demir Çelik Fabrikası işçileri tarafından protesto edildi. ?

Haberin Devamı

MADIMAK’A DÖNÜLMEDİYSE ARKASINDA AK PARTİ VAR

SİVAS’ta yaşayanlar 1993 acılarını çok iyi bilir. Madımak’ı Başbağlar’ı çok iyi bilir. O yıllarda bir Çözüm Süreci rahmetli Özal tarafından sürdürülürken, bir taraftan Uğur Mumcu öldürüldü, Eşref Bitlis öldürüldü, arkasından Cumhurbaşkanı Özal vefat etti. Arkasından Madımak ve Başbağlar provokasyonları yapıldı. Biz de en büyük proje olarak milli birlik ve beraberliği tanzim etmek üzere Çözüm Süreci’ni başlattık. Onun üzerine yine provokasyonlar yapıldı. 2013 Mayısı’nda silahlı unsurlar Türkiye dışına çıkacakken Gezi provokasyonu başladı. Arkasından Paralel çetenin provokasyonları. 17-25 Aralık operasyonları. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı dinlediler, şimdi de bizleri dinliyorlar başbakan olarak. Bu millet tekrar 90’lı yılların acılarına, Madımak ve Başbağları’na geri dönmemişse, bu millet omuz omuza vermiş ise bunun arkasında AK Parti kadroları vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!