Özgecan'a nasıl kıydınız

Güncelleme Tarihi:

Özgecana nasıl kıydınız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2015 01:43

Tarsus’taki vahşet Türkiye'nin kanını dondurdu... 2 gündür aranan üniversiteli Özgecan’ın ceseti bir dere yatağında yanmış olarak bulundu. Genç kızı bindiği yolcu minibüsünde bıçaklayarak öldürdükten sonra yaktıkları öne sürülen 3 şüpheliden önce 2’si gözaltına alındı. Cinayet zanlısı olarak aranan Suphi A. da dün akşam saatlerinde yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen zanlıları, hastanede toplanan kalabalık linç etmek istedi. Polis ve jandarma öfkeli kalabalığı güçlükle yatıştırdı. Bu arada vahşetin sır perdesi de aralandı. Zanlıların ifadelerine göre minibüs şoförü Suphi A., Özgecan'a tecavüz etmeye kalkınca genç kız direndi. Suphi A. önce bıçakladı sonra da başına demir çubukla vurdu. Babası ve arkadaşından yardım istedi. Özgecan’ın cansız bedenini ormanlık bir alanda yaktılar.

Haberin Devamı

MERSİN Tarsus’ta yaşayan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’a (20) ulaşamayan ailesi, çarşamba gecesi polise başvurdu. Özgecan aranırken, önceki akşam Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşıyan minibüsün sürücüsü Suphi A. (26) jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu. Jandarmalar, tarif ettikleri yol yerine ormana giden minibüsü durdurdu. Suphi A., babası Necmettin A. (50) ve Fatih G.’nin (20) bulunduğu minibüste kan izine rastlandı. Suphi A., 2 yolcunun kavga ettiğini, o yüzden lekelerin olduğunu öne sürünce 3 şüpheli, serbest bırakıldı.

KATİL ZANLILARINI LİNÇ ETMEYE KALKTILAR / Foto Galeri

DNA ÖRNEĞİ KALMASIN DİYE ELLERİNİ KESMİŞ

Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgusu devam eden cinayet şüphelisi Suphi A.’nın bıçaklayarak öldürdüğü üniversiteli Özgecan Aslan’ın boğuşma sırasında yüzünü tırmalaması nedeniyle, tırnaklarının arasında DNA örneğinin kalmaması için her iki elini de bileklerinden kesip kollarından ayırdıktan sonra yaktığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Olay yerinde yapılan incelemede Özgecan’ın cesedinin yanında bulunan iki elinin de büyük oranda yandığı belirlendi. Sorgu sırasında, ’Özgecan’ın ellerini neden kestin?’ sorusuna soğukkanlı yanıt veren Suphi A., "Boğuşma sırasında yüzüme tırnaklarını geçirdi. Ben de tırnaklarının arasında DNA örneğim kalmasın diye kestim" yanıtını verdi.

Bu arada cinayetin D-400 karayolu ile Tarsus Mersin otoyolu arasındaki bağlantı yolunda işlendiği anlaşıldı. Cinayet şüphelisi A.’nın, D- 400 karayolundan Mersin’e gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus- Mersin otoyoluna doğru saptığını, 3 kilometrelik bağlantı yolunun ortalarındaki sakin bir bölgede minibüsü durdurduğunu ve olayın orada gerçekleştirdiğini, cinayetin ardından minibüsteki cesetle tekrar Tarsus’a döndüğünü söylediği belirtildi.

Özgecana nasıl kıydınız
Erdoğan'dan Özgecan'ın ailesine taziye telefonu

Özgecana nasıl kıydınız
Kılıçdaroğlu’ndan Özgecan tweeti

KAN DONDURAN VAHŞET

Jandarma, Özgecan Aslan’ın kayıp bilgisi üzerine minibüsü tekrar aramaya başladı. Tarsus’ta yapılan yol kontrolünde minibüs, içinde Necmettin A. ve Fatih G. ile birlikte ele geçirildi. Aramada bulunan bir şapka, Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’a gösterildi. Baba Aslan, şapkanın kızına ait olduğunu söyleyince sorgulanan Necmettin A. ve Fatih G., genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin döküp yaktıklarını, sonra da Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti. Linç edilmek istenen ve yüzünde tecavüze kalkıştığı Özgecan'ın tırnak izleri bulunan Suphi A. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda diğer 2 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı.

Haberin Devamı

İŞTE ÖZGECAN ASLAN'IN CANSIZ BEDENİNİN BULUNDUĞU YER / Foto Galeri

ARKADAŞI TEŞHİS EDEMEDİ

Dün sabah yapılan aramada, şüphelilerin gösterdiği yerde, yanmış kadın cesedi bulundu. Hastaneye getirilen ceset, Özgecan’ın Tarsus’ta en son birlikte görüldüğü kız arkadaşına gösterildi. Cesedi teşhis edemeyen genç kız, kıyafetlerin arkadaşına ait olduğunu söyleyip fenalık geçirdi.

Özgecana nasıl kıydınız
Galatasaray'dan 'Özgecan' tweet'i

KATİL ZANLILARINA LİNÇ GİRİŞİMİ

Cinayetle ilgili araştırmasını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, firari Suphi A.'yı saat 21.00 sıralarında Fatih Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin yakınlarında saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli önce sorgulanlak için emniyete götürüldü. Burada işlemleri yapılan Suphi A., babası Necmettin A., ile Fatih G., sağlık kontrolü için Tarsus Devlet Hastanesine getirildiler.

Haberin Devamı

Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, hastanede bulunan kalabalık cinayet zanlılarına saldırarak linç etmek istediler. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, polis ve Jandarma ekipleri tarafından kordon oluşturularak hastaneden çıkarıldı. Şüphelilerden Suphi A.'nın jandarmada, Necmettin A. ile Fatih G.'nin ise polisteki sorgusu devam ediyor.

Cinayet şüphelisi evli ve 1 çocuk babası olan minibüs şoförü Suphi A. ile cesedi yok etmek için kendisine yardım ettiği ileri sürülen eski kuyumcu babası 50 yaşındaki Necmettin A. ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih G.'nin sorgusu sürüyor. İlk bilgilere göre, Suphi A'nın, minibüste son yolcu olan Özgecan'a tecavüze kalkıştığı; genç kızın biber gazı sıkıp direnince bıçakla öldürdüğü; babası ve arkadaşını çağırıp cesedi yok etmek için ormanlık alanda yaktıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin genç kıza tecavüz edip etmediği yapılan otopsinin sonucuna göre belirleneceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

‘ALIŞVERİŞTEN DÖNÜYORDUK’

Güçlükle sakinleştirilen genç, şunları anlattı: “Çarşamba günü saat 13.30’da okuldan birlikte çıktık. Alışveriş merkezinde yemek yedik, akşam minibüse bindik. Ben yolda indim, o da evine gitmek üzere devam etti.” Aslan ailesi de cesedin kızları Özgecan’a ait olduğunu, minibüste bulunan kıyafetlerinden teşhis etti. Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan Özgecan Aslan, toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Gözyaşları içerisinde alınan genç kızın naaşı cenaze aracıyla Mersin’e götürüldü.

Özgecana nasıl kıydınız

DNA TESTİ BELİRLEYECEK

Yüzüyle birlikte vücudunun bir bölümü yanan cesedin kesin olarak Özgecan Aslan’a ait olduğunu belirlemek için aile fertlerinden alınan DNA örnekleri ile karşılaştırma yapılacak.

KAN DONDURAN VAHŞETİN SIR PERDESİ ARALANIYOR

Sorguya alınan 2 şüpheli cinayeti itiraf edip cesedi attıkları yeri gösterdi. Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yanında ormanlık bölgede Cinderesi yatağında yüzü ve vücudunun bir bölümü yanmış halde bulunan cesedinin kayıp Özgecan Aslan’a ait olduğu belirlendi. Aranan cinayet şüphelisi Suphi A. da polis ve jandarmanın operasyonuyla gözaltına alındı. Linç edilmek istenen ve yüzünde tecavüze kalkıştığı Özgecan’ın tırnak izleri bulunan Suphi A. İlçe Jandarma Komutanlığı’nda, diğer 2 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

MİNÜBÜSTE TECAVÜZE KALKIŞTI

Türkiye’yi ayağa kaldıran vahşetin kurbanı Özgecan Aslan toprağa verilirken, olaydaki sır perdesi de aydınlanmaya başladı.

Şüphelilerin ilk ifadeleri ve elde edilen delillere göre olay şöyle gelişti:

Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin’deki evine gitmek için bir arkadaşıyla halen Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan cinayet şüphelisi şoför Suphi A.'nın minibüsüne bindi. Tarsus’ta oturan arkadaşı inince Özgecan minibüste tek yolcu kaldı.

Şoför Suphi A. Mersin’e D-400 karayolundan gitmesi gerekirken güzergah değiştirerek Tarsus- Mersin Otoyolu doğru saptı. Sürücünün güzergahını değiştirmesinden 'kaçırılıp başına kötü bir şey geleceğini’ anlayınca tepki gösteren Özgecan, onunla tartıştı. Yola devam edip minibüsü tenha bir yerde durduran Suphi A.'nın tecavüze kalkıştığı Özgecan, yanında taşıdığı biber gazını sıkarak karşı koydu. Boğuşma sırasında Özgecan, Suphi A.'nın yüzüne tırnaklarını geçirip direndi. Şoför Suphi A., bıçağını çıkarıp Özgecan’a defalarca sapladı ardından araçta bulunan demir çubukla vurarak öldürdü.

Suphi A., Özgecan’ı öldürdükten sonra cesediyle birlikte Tarsus’a dönüp babası Necmettin A. ve arkadaşı Fatih G.’den yardım istedi. Onlar da gelince birlikte Özgecan’ın cesedi ortadan kaldırmak için benzin alıp ormanlık bölgeye götürüp, Cinderesi’nde yaktı.

Tarsuslu varlıklı bir aileden olan Necmettin A.'nın kuyumcu olduğu, işleri bozulup iflas edince şoförlük yaptığı, kaçakçılık suçundan sabıkalı olduğu ve bir süre önce trafik kazasına karıştığı belirtildi.

ACILI ANNE İSYAN ETTİ: İDAM EDİLSİN

Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, "Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi" dedi.

Aslan, kızı için Mersin Şehir Mezarlığı'nda düzenlenecek cenaze töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının katil zanlılarının en büyük cezayı almasını istediğini söyledi.

Özgecana nasıl kıydınız


"Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum" diyen anne Aslan, şöyle devam etti:
"Bu hakkın yerde kalmamasını istiyorum. İdam edilsin, işkence edilsin. Özgecan melek gibi kalbi temiz, yüreği temiz, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Okuyup adam olma hedefleri vardı. Psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açmak hedefiydi. Hep çalışıyordu ve çok başarılıydı ama yapamadı maalesef. Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu katliamın olmasına benim aklım ermiyor, akıl sır erdiremiyorum. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?"

Kızını en son okula yolcu ettiği sabah gördüğünü anlatan Aslan, "Sabah sütünü verdim, harçlığını verdim gitti. Üç gün önce telefonu bozuktu. Arkadaşının telefonundan ablasına 'Annem merak etmesin 20.00'de Mersin'de olacağım' diye mesaj atıyor. Bekliyorum, bekliyorum gelmiyor. Saatler geçti gelmeyince gece karakola 'kızım kayıp, kaçırdılar mı' diye başvuruda bulundum. Kimliğini verdim, araştırıyoruz dediler" diye konuştu.

Özgecan'ın ablası Beste de kardeşinin en son kendisine mesaj attığını kaydetti.

BAKAN AVCI'DAN ÖZGECAN AÇIKLAMASI

Bakan Avcı, Mersin Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan'ın ile ilgili de değerlendirme yaparak şunları söyledi: “Her ölüm acıdır, genç ölümler daha acıdır. Kadınlarımıza, gençlerimize, çocuklarımıza yönelik şiddetin kaynağında eğitimsizliğinde yattığı söylenebilir, doğdur. Ama pek çok başka nedenlerde var. Biz zaten eğitim müfredatında yaptığımız düzenlemelerle özellikle şiddet konusunda, cinsiyet eşitsizliği konusunda, demokratik eğitim konusunda, farklı görüşlere, tutumlara hoş görüyle yaklaşma konusunda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Daha da yapmamız gereken şeyler var. Ama ne kadar tedbir alırsanız alın zaman zaman bu tür müessif olaylarla da karşılaşılabiliyor"

Özgecana nasıl kıydınız

HDP Başkanı Selahattin Demirtaş Ağrı'da açıklamalar yaparken genç Özgecan'ın ölümünü de andı.


"JANDARMANIN FARKINDALIĞI YAKALATTI"

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmanın Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda hassasiyetle yürütüldüğünü bildirdi. Göç, yazılı açıklamasında, olayın Tarsus İlçe Jandarma trafik timinin farkındalığıyla ortaya çıkartıldığını belirtti. Olayla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın yürütüldüğünü aktaran Göç, şöyle devam etti:

"Olayla ilgili 12 Şubat'ta F.G. (25) ile N.A. (55) gözaltına alınmıştır. Özgecan Aslan'ın cesedi 13 Şubat günü jandarma iz takip köpek timi, jandarma asayiş timi, AFAD ve Tarsus Belediyesi arama kurtarma ekiplerince yapılan arama çalışmaları sonucunda Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı bölgesinde bulunmuştur."

Göç, bulunan cesedin önce Tarsus Devlet Hastanesi morguna, oradan da otopsi için Adana Adli Tıp Kuruma gönderildiğini, olayın firari zanlısı A.S.A'nın (26) jandarma ve polis ekiplerince dün akşam yakalandığını hatırlattı. Göç ayrıca, "Soruşturma Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda hassasiyetle yürütülmektedir" ifadesini kullandı.


BAKANLIK DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Mersin'de kayıp üniversite öğrencisinin ölü bulunması olayına müdahil olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mersin'de iki gün önce kaybolan, daha sonra hunharca öldürüldüğü tespit edilen Özgecan Aslan'ın cinayeti ile ilgili olarak, Bakanlığın olayın takipçisi olacağı bildirildi. Açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adli süreç başladığında davaya müdahil olacaktır. Hayatının baharında cinayete kurban giden Özgecan Aslan'a, Allah'tan rahmet, acılı aileye ve tüm Türkiye'ye baş sağlığı dileriz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!