Kuzey Iraklı vekiller Diyarbakır’da Kışanak’ı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Iraklı vekiller Diyarbakır’da Kışanak’ı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 14:26

IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu üyesi bir grup milletvekili, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve yardımcısı Fırat Anlı’yı ziyaret etti. Görüşmede bölgesel yönetimin kullandığı Kürt bayrağı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bayrakları yer aldı.

Haberin Devamı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu üyeleri Ali Halo, Salar Mahmood, Mohammededali Yaseen Taha, Evar İbrahim Hussein, Najeeba Lateef Ahmed, Kamal Yalda Margooz, Bahar Abdulrahman Mohammed, Parwa Ali Hama ve Amanj İsmael Othman Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti. Heyet üyeleri Kışanak, yardımcısı Fırat Anlı, başkan yardımcıları ve meclis üyüleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Başkan Kışanak’ın makamında yapılan görüşmede Kürt yönetiminin kullandığı bayrak ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin bayrakları olduğu görüldü.

Başkan Yardımcısı Fırat Anlı, "Halkımız nasıl bu yüz yılda özgürlüğünü eline almışsa, birlikte bu çetelerin saldırılarını da boşa çıkaracaktır. Ortadoğu’da Kürt, Türk, Fars, Arap, Ermeni halkı ile Ezidi, Alevi, Sunni, Şii, Musevi ve İsevi inancı ve diğer inançlar birlikte yaşayacaklar" dedi.

Kürt parlamenter heyetinin sözcüsü Ali Halo, Kürt Parlamentosu’nun Türkiye ve bölgeyle ilişkileri çok önemsediğini, özellikle Güney ile Kuzey arasındaki ilişkilerin gelişmesini değerli bulduğunu belirterek, Diyarbakır’ın HDP geleneğinden gelen partiler döneminde çok geliştiğini ve bu durumun takdire şayan olduğunu söyledi

Haberin Devamı

. Halo, "Siyasal ilişkilerimiz daha iyi bir düzeye girmiş bulunmaktadır. Kültürel ve sosyal anlamda da biz birlikte ilişkilerin geliştirmesinden yanayız. Ortadoğu’da oluşan yeni dönemde, bizim arzumuz Kürtler’in birlikte siyasi, sosyal, ulusal ve kültürel anlamda daha büyük kazanımlar elde etmesidir. IŞİD bugün Ortadoğu’da büyük bir tehdittir. Bu örgütün ajandasının büyük bir bölümü Kürdistan topraklarına yöneliktir.

Dolayısıyla bizim için ulusal birliktelik; tüm oluşumlarla (Ezidi, Şebek, Türkmen, Asuri-Keldanisi) birlikte kurmak önemlidir. Görünen o ki, bazı çevreler, dolaylı ve dolaysız IŞİD’i destekliyorlar. Dolayısıyla bizim Kobani, Kerkük ve Mahmur’da kazanmamız, demokrasi dünyasının kazanması demektir. Bugün Güney ve Batı Kürdistan’da Kürtler anti terör cephesi misyonunu yüklenmiştir. Teröristlerin Güney’e saldırısı; Türkiye, Irak, İran ve Suriye’ye saldırması demektir. Tekrar bu sıcak karşılama için teşekkür ederim" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ise Kürt Parlamentosu’ndan parlamenterleri Diyarbakır’da karşılamaktan memnun olduğunu belirterek, "Bu ziyaret demokrasi mücadelesi için büyük bir adımdır. Heyetin yarısının kadın olması, Kürtler’in kadın mücadelesine ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Ayrıca farklı siyasi partilerden temsilcilerin olması da demokrasi anlayışının bir göstergesidir. Kürtler’in özgürlük mücadelesinin tüm Ortadoğu’ya eşitlik ve özgürlük getirecek niteliktedir. Bu IŞİD saldırılarına karşı Şengal’de, Kobani’de, Mahmur’da sergilenen direnişte ortaya çıktı, herkes de gördü. Tüm dünyanın bunun kıymetini ve önemini bilmesi gerekir. Dilimizi, toprağımızı, kimliğimizi savunuyoruz ama aynı zamanda tüm insanlık değerlerini de savunan bir halkız. Sizlere bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Halkımıza bu demokrasi yürüyüşünde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kürt palamenterler, Başkan Kışanak ve yardımcısı Anlı’ya Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Bayrağı ambleminin bulunduğu birer plaket verdi. Kışanak ve Anlı da tüm Kürt palamenterlere birer plaket verdi.

Kürt parlamenterler, daha sonra Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanları Hatip Dicle ile Selma Irmak’ı ziyaret etti. Karşılıklı görüş aleşverişinde bulunan Kürt parlamenterler, daha sonra DBP, HDP ve Ezidilerin kaldığı kampı ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!