"İçiciyim" dönemi tarih oluyor

Güncelleme Tarihi:

İçiciyim dönemi tarih oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 11:28

Konya'da 2,6 gram eroinin satışını yaptığı iddiasıyla tutuklanan şüpheli hakkında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Sağlama" suçundan hazırlanan iddianamede, en az 19 yıl hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

Konya'da 2,6 gram eroinin satışını yaptığı iddiasıyla tutuklanan şüpheli hakkında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Sağlama" suçundan hazırlanan iddianamede, en az 19 yıl hapis cezası talep edildi. Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadeledeki kararlı tutumu sürüyor. Son dönemde yapılan değişiklikler sonrası uyuşturucuyla mücadele daha da ivme kazandı.

Şüphelilerin az miktarda uyuşturucuyla yakalandığında yaptıkları "Ben içiciyim" şeklindeki savunmaları ise 2,6 gram eroinin satışını yaptığı ileri sürülen kişi hakkındaki hapis cezası talebiyle neredeyse tarihe karışıyor.

BİR AYDA 9 PARÇA EROİN SATTIĞI İDDİASI

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü narkotimlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında sokak satıcıları takibe alındı. Narkotimlerin yürüttüğü çalışmada, bir ayda 2,6 gram eroinin satışını yaptığı ileri sürülen A.E. (23) Selçuklu ilçesinde yakalandı. Tutuklanan ve "içici" olduğunu belirten A.E. hakkındaki iddianame, Cumhuriyet savcısı tarafından tamamlandı.

İddianamede, A.E'nin uyuşturucuyu hangi tarihlerde ve nasıl sattığı da ayrıntılı şekilde anlatıldı. Şüphelinin, geçen yıl 8 Ağustos'ta 4 parça halinde 1,2 gram, 13 Ağustos'ta 1 parça halinde 0,3 gram, 30 Ağustos'ta 1 parça halinde 0,3 gram ve 8 Eylül'de 5 parça halinde 0,8 gram eroini sattığı belirtildi.

"İÇİCİLERE" DE İŞLEM YAPILDI

Haberin Devamı

Uyuşturucuyu alan kişiler hakkında da "uyuşturucu kullanmak" suçundan işlem başlatıldığı aktarılan iddianamede, söz konuşu kişilerin şüpheliyi teşhis ettiği ifade edildi. Hakkında, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Sağlama" suçundan en az 19 yıl hapis cezası istenen A.E. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesinde yeniden düzenlendi. Maddenin 3. fıkrasında, uyuşturucu maddeleri ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden veya bulunduran kişilerin 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılacağı hükmü yer alıyor. Önceki düzenlemede ise ilgili suçlar için ceza miktarı 5 ila 15 yıl olarak belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!