Sakarya Üniversitesi karıştı

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Üniversitesi karıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 17:39

Sakarya Üniversitesi'nde 'katlamalı harç' uygulamasını protesto etmek isteyen karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında ’ana dilde eğitim’ pankartı sebebiyle kavga çıktı. Öğrenciler sille tokat tekmelerle birbirlerine saldırırken, özel güvenlik görevlilerinin öğrencilere sert müdahalede bulunması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Esentepe Yerleşkesi merkez kafeterya önünde YÖK tarafından uygulamaya konulan ve kamuoyunda ’katlamalı harç’ olarak bilinen sistemi protesto etmek için bir basın açıklaması yaptı. Bu açıklamanın hemen ardından kafeterya önüne başka bir öğrenci grubu gelerek yine katlamalı harç sistemini protesto etmek istedi. Öğrenciler ’Parasız Bilimsel Ana Dilde Eğitim’ ve ’Katlamalı Harca Katlanamıyorum’ pankartları taşıdı.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

İlk açıklamayı yapan Öğrenci Konseyi bünyesindeki sağ görüşlü öğrenciler, ikinci açıklamayı yapanların taşıdığı ’ana dilde eğitim’ pankartına tepki gösterdi. Gruplar arasında sloganlarla başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Öğrenciler kampüste birbirlerine saldırılırken, kısa süreli kovalamacalar da yaşandı. Sakarya Üniversitesi özel güvenlik görevlilerinin engel olamadığı kavgada tekme ve yumruklar havada uçuştu

POLİS AYIRDI

Kavgayı ayırmaya çalışan özel güvenlikler ve Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Güvenlik Şube polisleri ile öğrenciler arasında da arbede yaşandı. Çevik Kuvvet polislerinin de müdahalesiyle anadilde eğitim isteyen öğrenciler merkez kafeteryanın içine alındı. Kafeteryanın içine girmek isteyen sağ görüşlü öğrenciler polis tarafından engellendi. Olay yerine gelen üniversite yönetiminin konuştuğu sağ görüşlü öğrenciler sloganlar atarak dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!