Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği'ne Can Dündar getirildi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin Genel Yayın Yönetmenliğine Can Dündar getirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 13:33

Cumhuriyet Gazetesi’nde büyük değişiklik. Ocak ayı sonunda yönetim kadrosunda yaşanan görevden almaların ardından bugün gazetede bir önemli gelişme daha… Utku Çakırözer’den boşalan Genel Yayın Yönetmenliği’ne gazetenin köşe yazarlarından Can Dündar getirildi. hurriyet.com.tr’ye konuşan gazete yönetimi, atamayı doğruladı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi'nde 30 Ocak'ta beklenmedik bir gelişme yaşandı. İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, bir açıklama yaparak gazete yönetimindeki büyük değişikliği duyurdu. Buna göre, Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer başta olmak üzere bütün yönetim görevden alındı. Bugün yapılan yazılı açıklamada ise gazetenin yeni yönetim kadrosu açıklandı.

İşte o açıklama:

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulunun oybirliğiyle aldığı karar uyarınca Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine gazetemiz yazarı Can Dündar atanmıştır. Vakıf yönetim kurulu önerisi doğrultusunda Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulunca alınan karar uyarınca da Genel Yayın Yönetmeninin yardımcılığına Tahir Özyurtseven atanmıştır.

Cumhuriyetin Genel Yayın Yönetmenliğine Can Dündar getirildi
Cumhuriyet Gazetesi’nde deprem

Charlie Hebdo iddiası
Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki ofisine, “Hz. Muhammed’in karikatürlerini yayınladıkları” gerekçesiyle baskın düzenlenerek toplam 12 kişinin öldürülmesinin ardından, dergiyle dayanışma amacıyla katliamdan sonraki ilk sayıdan bir seçki yayınlayan Cumhuriyet gazetesi hükümetin tepkisini çekmiş; bu özel yayınla ilgili olarak gazete içinde de görüş ayrılıklarının yaşandığı öne sürülmüştü. Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay tarafından yapılan açıklamada bu konuya değinilmezken, “yayın yönetiminde yaşanan uyumsuzluk ve anlaşmazlıkların sürdürülemez bir iş ilişkisi noktasına geldiği” belirtilmişti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!