CHP'li vekiller TRT'yi bastı

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekiller TRTyi bastı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2015 11:31

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin, partili milletvekilleri ile birlikte TRT Genel Müdürlüğü'ne bir ziyaret yaptı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, taraflı yayınları nedeniyle tepki göstermek üzere beraberindeki milletvekilleri ve partililerle birlikte TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya ani bir ziyaret yapmak istedi. Tekin, Göka’nın kapıya karşılamaya gelmemesi üzerine TRT’ye girmedi.

YARDIMCISI KAPIYA GELDİ

CHP’nin tepki ziyaretini öğrenen TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, dış kapıya indi. Durdu, içeri davet ettiği CHP’lilere, “Genel Müdürümüz, iç yapımların çalıştayında. Şuanda kürsüde konuşuyor. Sizlerin geldiğini duyunca karşılamam için beni görevlendirdi. Konuşması bitene kadar sizinle ben ilgileneceğim. İçeri buyurun lütfen” dedi. Tekin, genel müdür gelmediği için içeri girmeyeceklerini bildirdi.

İL KONGRELERİNE CANLI YAYIN İSYANI

Tekin, bu görüşme öncesi yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“TRT her hafta, iki üç gün, saatlerce AKP il kongrelerini canlı yayınlarla veriyor. Şu anda iki parti daha il kongrelerini yapıyor. Canlı yayın olarak bunları görebildiniz mi? Kimin parasıyla nasıl yapıyorsunuz? Türkiye’nin temel meselelerinin hiçbiri TRT’de haber olmuyor. Örneğin bir AKP Grup Başkanvekili bu iç güvenlik yasasına - bize göre sıkı yönetim yasası- ‘buna kim karşı çıkarsa vatan haini’ demiş. CHP olarak biz Süleyman Şah Türbesi’nin 8 aydır işgal altında olduğunu söylememize rağmen bir kez bile TRT’de göremedik. Bu yasaya karşı çıkanlara hain diyenlere sesleniyorum. Bu ülkede vatan hainleri hırsızlık, yolsuzluk yapanlardır, bu toprakları terör örgütlerine peşkeş çekenlerdir, demokratik haklarımızı gasp edenlerdir, 9 evladımızı Gezi olaylarında öldürenlerdir. Ama TRT’de bunları göremiyoruz. Ne görüyoruz, 30 yıldır CHP’deyim. Eski bir CHP’li bakan istifa etmiş. Vallahi ben tanımıyorum. Hasbelkader geçmiş dönemlerde bir ittifakta 2007 yılında başka bir siyasi partiden bize üye olmuş bir insan. Bütün televizyonlar gün boyu bunu verdi. Bundan vazgeçin. Merkez televizyonlar da baskıyla TRT’leşmesin. Hazırlık yapıyoruz, hem YSK’ya hem de Cumhuriyet Savcılığı’na TRT’yi bu uygulamalarından dolayı başvuracağız, şikayet edeceğiz. Bu uygulama devam ederse önümüzdeki günlerde daha farklı eylemlerimiz de olacaktır.”

Haberin Devamı

CHPli vekiller TRTyi bastı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!