‘Sistem hatası’na yargı telafisi

Güncelleme Tarihi:

‘Sistem hatası’na yargı telafisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2015 02:09

Ankara 6’ncı İdare Mahkemesi, LYS’ye girmek için sınav ücretini yatıran, ancak başvurusunu internette onaylatamayan adayın sınava alınmamasını hukuka aykırı buldu.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTEYE girişte 2’nci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) geçen yıl girmek için sınav ücretini bankaya yatıran Deniz Şahin isimli aday 26 Nisan 2014’te de internet üzerindeki işlemlerini tamamlamak için ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine girdi.

Şahin, LYS başvurusunu onaylatma ekranına geçti, ancak elektronik ortamda onaylama işlemini yapamadı. İşlemi yapamadığı için LYS’ye alınmadığı gerekçesiyle idare işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Ankara 6’ncı İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Önce yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, yargılama sonucunda da öğrenciyi haklı bularak idarenin işlemini iptal etti.

Kararda, “ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminde başvurusunu onaylatmadığından sınava alınmaması, eğitim hakkından mahrum kalmasına yol açacaktır” denildi.

Haberin Devamı

Şimdi tıp öğrencisi

MAHKEMENİN kararında, Deniz Şahin’in, LYS öncesinde verilen yürütmenin durdurulması kararıyla sınava girdiği ve Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!