Şefkat-Der’den seçim öncesi ’Diptekiler hareketi’

Güncelleme Tarihi:

Şefkat-Der’den seçim öncesi ’Diptekiler hareketi’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 12:32

KONYA merkezli şiddet gören kadınlar ile sokakta yaşayanlara yardımı amaçlayan Şefkat-Der, sosyal paylaşım sitesi ’Facebook’ üzerinden başlattığeı ’Diptekilerin hareketi’ ile 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere 5 bağımsız adayın katılmasını sağlayacak. Adaylar’dan 3’ü İstanbul’tan, 2’si ise Anrkara ve İzmir’den seçimlere katılacak.

Haberin Devamı

Sosyal medya üzerinden ’Diptekilerin Hareketi’ni başlattıklarını belirten Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, çeşitli toplumsal katmanları temsilen 5 bağımsız adayın 7 Haziran seçimlerine katılmasını sağlayacaklarını söyledi. 2007 seçimlerinde eski 2 hayat kadınının bağımsız milletvekili adayı gösterdiklerini ve bunun kamuoyunda ses getirdiğini hatırlatan Bulan, bu adayların çeşitli kriterlere göre bilerlendiğini söyledi.

ADAYLARIN ÖZELLİKLERİ

Bulan, ”Adaylarımızdan biri yoksulluğun simgesi, asgari ücretle geçinememenin ifadesini en iyi şekilde anlatabilecek olan sokağa düşen evsiz insanlardan birisi olacak. Öte yandan kadın cinayetleri ve kadına şiddet de ülkemizdeki en büyük terör konusu. Buna dikkat çekmek için bir şiddet ve töre mağduru kadını ikinci milletvekili adayı göstereceğiz” dedi.

YOLSUZLUK VE RÜŞVEKİ TEMİZLEMEK İÇİN MECLİS’E TEMİZLİKÇİ KADIN

Rüşvet ve yolsuzluğun arttığına da dikkat çeken Bulan, şunları söyledi:

”Son dönemlerde özellikle Meclis’te yolsuzlukla ilgili soruşturmalarda daha Yüce Divan’a sevk edilmeden bir aklama hareketi olduğu için bu halkın vicdanını kanattı. Büyük bir moral bozukluğu oluştu. Bu konularda biz halkın isteğini de göz önüne alarak bir temizlikçi kadını bağımsız milletvekili adayı göstereceğiz. Buradaki amacımızda Meclis’teki yolsuzluk, rüşvet gibi bir takım aklama olaylarına karşı ‘Meclis’in temizliğe ihtiyacı var’ mesajını vermek. Bu halktan Meclis’e bir temizlikçi kadının gelmesi bu kirlenen siyasete en güzel cevap olacaktır.”

GENELEV KADINI VE HAYVAN HAKLARI İÇİN

Kadın ve çocuk cinsel istismarına da dikkat çeken Bulan, ”Kadın cinsel istismarı, çocuk taciz ve tecavüzlerine vurgu olması bakımından ve çok küçük yaşta tecavüze uğrayanların genelev ve randevu evlerinde istismar edilmesi mesajının algılanması için de bir vesikalı genelev kadını bağımsız milletvekili adayı göstereceğiz. Son olarak hayvan hakları konusunda dikkat çekmek, hayvan taciz ve tecavüzlerine tepki göstermek için de sempatik olması bakımından adayımız yanında bir kuzu ile seçim kampanyasını sürdürecek. Bir nevi kuzuyu aday göstermiş olacağız. Bunun da hayvan hakları konusunda çok ses getireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA’DAN ADAY OLACAKLAR

Dernek olarak yoksullukla, açlıkla, evsizlikle, kadına şiddet konuları ile ilgilendikleri için bu konuları gündeme getireceklerini belirten Bulan, sosyal medyadan da teşkilatlanıp etkinlik sayfaları oluşturduklarını söyledi. Adayların genel olarak çerçevelerinin belirlendiğini ve önümüzdeki günlerde isimlerini de açıklayacaklarını ifade eden Bulan, adaylardan 3’ünün İstanbul, 2’sinin de Ankara ve İzmir’den bağımsız aday olarak göstereceklerini kaydetti.

OY PUSULASINDA YER ALACAKLAR


Önceki dönem vesikalı 2 genelev kadınını bağımsız aday gösterdiklerini hatırlatan Bulan, ”2007 milletvekili seçimlerinde 2 vesikalı genelev kadınını aday göstermede kararlı olduk. İl Seçim kurulu itirazına rağmen Yüksek Seçim Kurulu’ndan kazandık. Bu 2 adayımızı resmin tescil ettirdik ve partilerin oy pusulalarının yanına dizdik. Bu belirleyeceğimiz 5 bağımsız milletvekili adayını da seçim pusulalarında görecekler.” dedi.

KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM

Sosyal paylaşım sitesinde bu adayları açıkladıktan sonra da olumlu tepkiler aldıklarını belirten Bulan, şunları söyledi: ”Olumlu tepkilerin yanı sıra eleştirenlerde oluyor. Biz bu çalışmamıza ’Diptekilerin Hareketi’ diyoruz. Siyasi partilerle hiçbir bağlantısı yok. Adalet, vicdan hareketi. Bununla birlikte yoksulluğu, evsizliği, açlığı, şiddeti, hayvan haklarını ve yolsuzluğun bu şekilde kapatılma çalışılması konusunu gündeme en etkili şekilde getirecek bir adaylık süreci yaşanacak. Bununla ilgili sosyal medyada gönüller oluşturuyoruz. Seçim ofisleri için talepler var. Bir evsiz, temizlikçi kadın 100 bin oyla kazanabilir. Bu konuda herkesi dayanışmaya çağırıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!