Kara propagandaya dönüştürüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kara propagandaya dönüştürüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 01:56

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İç Güvenlik Paketi’ni eleştirirken söylediği “Söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım” sözlerine ilişkin, “Molotof taşımayacaksa, elinde sapan, demir bilye olmayacaksa, yüzünü suç işlemek üzere kapatıp elinde de kanun dışı birtakım enstrümanlar olmayacaksa ve polisimize, milletimize karşı yaralayıcı, bereleyici şeyler atmayacaksan, yürü” dedi.

Haberin Devamı

Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda, özetle şunları söyledi: “Bazen genel başkanların bu yasayı topyekun okuma fırsatları olmayabilir. Muhalefetin sözcülerinin ya kurnazlıkla ya kasıtla bu yasaya topyekun eleştiriler getirdiklerini görüyoruz. Vatandaş dükkanında oturuyor, bir gün dükkanına molotofkokteyli atılacak ve dükkanı yanacak. Biz buna razı mı olacağız? Molotofla gösteri mi yapsınlar? Bilyeleri kurşun gibi, o büyük mancınıklara takıp atsınlar mı? Efendim, ‘Sapana 2 yılmış, tabancaya 1 yıl.’ Bu tamamen yalan. Bunlar gerçek dışı. Poşu da, silah da zaten şu andaki kanunda da var. Biz düzenleme yapıyoruz. ‘Kardeşim, molotof ile silah aynı şeydir’ diyoruz. Evinde adamın sapan varsa, isterse mancınık olsun, bahçeye kurmuşsa sorun yok, cezası yok. Ama silahın var. İkisini de alır getirirse toplantıya ve kullanırsa silah gibi, o zaman silaha 2 ceza var, hem bulundurmaktan hem kullanmaktan, oysa buna 1 ceza var, kullanmaktan. Kurnazlıkla o yalanı kara propagandaya dönüştürüyorlar ve zannediyorlar ki millet buna inanacak.”

5 MİLYON KİŞİ DİNLENDİ

Bakan Ala, 2012’de 250 bin kişinin dinlendiğini belirterek, “Bir karar alınıyor, ama onlarca insan bu kişiyle konuşuyor. Onlar da dinleniyor. Bir kişi 20 kişiyle konuşsa 5 milyon insan eder. Bunlar hep depolanmış, kimine şantaj yapılmış, kimine tehdit götürülüyor. Şimdi onlar nerelere verilmişler, soruşturuluyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!