Molotof alırsan cevabını alırsın

Güncelleme Tarihi:

Molotof alırsan cevabını alırsın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 01:00

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin İç Güvenlik Paketi ile ilgili tepkilerini sert bir dille eleştirerek, “Kılıçdaroğlu halkı direnmeye çağırdı.

Haberin Devamı

Demirtaş’ın yaptığı gibi. Ey Kılıçdaroğlu sen anamuhalefet lideri misin, provokatör, tahrikçi misin? Kanun, kurallar içinde yürümek istiyorsan yürürsün. Bu yasa geçtikten sonra eline molotof alırsan kimseden farkın yok, cevabını alırsın” dedi. AK Parti Kastamonu İl Kongresi’ne katılan Davutoğlu özetle şöyle konuştu :

GÖSTERİ HAKKININ TEMİNATI BİZİZ

“İnebolu’dan kurulan Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet yaşayacaktır. Biz de bir milli mücadele veriyoruz. 6-7 Ekim olayları nedeniyle bir paket hazırladık. O olayları herkes gözünün önüne getirsin. Millete dehşet saçmak için milleti isyana teşvik ettiler. Sonra da biz bu İç Güvenlik Paketi’ni hazırladık. Türkiye, demokratik hukuk devletidir. Kim gösteri hakkını kullanmak isterse bunun teminatı biziz. Ama birileri o meydana molotofkokteyli ile gelirse, elinde çeşitli şeyler silah varsa, bunlara izin vermeyiz. Her türlü tedbiri alırız. Almaya da kararlıyız.

SEN PROVOKATÖR MÜSÜN

Üçüzler, 3 muhalefet partisi dün açıklamalarında dediler ki ‘Bu pakete karşı direneceğiz’. Kılıçdaroğlu halkı direnmeye çağırdı Demirtaş’ın yaptığı gibi. Ey Kılıçdaroğlu sen provokatör, tahrikçi misin? Kanun, kurallar içinde yürümek istiyorsan yürürsün. Tek parti döneminde değiliz. Sizin o dönemde tek kelime söz edilemezdi. Bu yasa geçtikten sonra eline molotof alırsan kimseden farkın yok. Ha kılıçdaroğlu, ha sokaktaki vatandaş, farkın yok. Cevabını alırsın. Kılıçdaroğlu bu çağrıyı yaptığı gün Pensilvanya’daki zat da partileri direnmeye çağırdı. Bir tarafta 3 parti huzur bozmak için bir araya geliyorlar diğer taraftan Pensilvanya’daki de bunları destekliyor. Bizimle birlikte bu ülkeye özgürlük geldi. Buradan sesleniyorum. Türkiye özgürlüklerin en iyi şekilde yaşanacağı bir yer olacak.

BAHÇELİ’YE SORMA VAKTİ

Bahçeli’ye de sorma vakti. Devlet nerde diye sormuştu. Biz orada devleti gösterdik. Suçluların üstüne gittik. Şimdi de bu reform paketiyle kamu düzenini güçlendiriyoruz. Bahçeli bugün İç Güvenlik Paketi tedbirleriyle kamu düzeninin sağlanmasına niye karşı çıkıyor. Bu devleti polis devleti gibi göstermeye çalışıyor. Diğerleriyle aynı dili kullanıyor.

TÜRKİYE SOKAKLARI SURİYE OLMAYACAK

Biz özgürlükleri koruyacağız ve devletin dirlik düzenliğini korumak için tedbirlerimizi alacağız. Kimse Türkiye sokaklarını Suriye sokaklarına çeviremeyecek. Hepsi bir araya gelse üçüzler, yurtdışındaki de arkalarında olsa , kimse AK parti ile başa çıkamaz. Bugüne kadar belli odakların değil, milletin dediği oldu. Biz milletle beraberiz, onlar içerdeki dışarıdaki odaklarla beraber.

BİZ BUNLARI ÇOK GÖRDÜK

Her şehirde bir Cumhuriyet meydanı vardır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde o meydanlar CHP Genel Başkanı’nı görmedi ama Tayyip Erdoğan’ı gördü. Cumhuriyet meydanlarına çıkamadılar. Tabii o meydanlara çıkıp oy istemek yürek ister, yürek. Her türlü kumpas içerisine girdiler. Gizli hesaplarının olduğunu biliyorduk. Şimdi de önceki gün gördük ki bir ittifak arayışı, pazarlıklar içerisindeler. Kendi aralarında koalisyon içerisindeler. HDP anlaşıldı ki şiddet ortamı istiyor. MHP de aynı çizgide. Molotofkokteyline, sapanlara maskelere dayalı bir şiddet ortamı istiyor. Kılıçdaroğlu da öne çıkıp mücadele edecekmiş. Biz bunları çok gördük. Bu devlet bu tür sınavları çok verdi. Siz perde arkasında ittifaklar kurun, biz size inat milletimize birlikte olmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı


İç Güvenlik Paketi salıya ertelendi

Haberin Devamı

POLİSE getirdiği geniş yetkiler nedeniyle muhalefetin sert tepki verdiği İç Güvenlik Paketi’nin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri son anda ertelenerek haftaya bırakıldı. Sapana, tabancadan daha yüksek ceza getirdiği tartışmalarıyla gündeme oturan paket için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Çıkarsa Türkiye felakete sürüklenir” tepkisini verirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Ne getirirsen getir, söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım” sözleriyle çıkış yaptı. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, “Bütün muhalefet partilerine sesleniyorum, el ele verelim, parlamentoyu kilitleyelim” çağrısında bulundu. AK Parti’nin paketin görüşmelerini haftaya bırakma kararında da muhalefetten gelen bu sert tepkilerin etkili olduğu konuşuluyor. Kulislerde,görüşmenin haftaya bırakılarak havanın yumuşatılmasının hedeflendiği belirtiliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise AA’ya, “Maden Kanunu Tasarısı dün (önceki gün) görüşülecekti. Genel Kurul’da toplantı yeter sayısı bulunamadı, Meclis kapandı. O yüzden Maden Kanunu Tasarısı sarktı. Gensoru da yarın (bugün) görüşülecek. Bunları bitirdikten sonra salı günü iç Güvenlik Paketi’ne başlayacağız” dedi. ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!