Mali Cumhurbaşkanı Kitta Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Mali Cumhurbaşkanı Kitta Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 16:39

Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta, Ankara'daki temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'da bulunan Kitta, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

MALİ CUMHURBAŞKANI TÜRKİYE'DE / FOTO GALERİ

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezen, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Kitta, şunları yazdı:

"Vatan, büyük adamlarına minnettardır. Paris'teki Pantheon'un ön cephesinde yazılı bu mesaj, kurucu ve halkını uyandıran büyük bir devlet adamına adanmış bu müzenin girişinde de olabilirdi. Atatürk, ne kadar büyük olduğunu bir kez daha hatırlattığı Osmanlı halkını zengin ve bereketli tarihler yazan toplumlar seviyesine taşıdı. Mali halkı, bugün burada benimle saygı duruşunda bulunmuştur."

Kitta, Anıtkabir ziyaretinin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşını Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler ardından, Erdoğan ve Kitta, ortak basın toplantısı düzenleyecek ve çeşitli anlaşmalara imza atacak.

Erdoğan, Kitta onuruna akşam yemeği verecek.

Haberin Devamı

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK, KİTTA İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta ile bir araya geldi. TBMM Mermerli Salon'da gerçekleşen başbaşa görüşmenin ardından, Kitta ve beraberindeki heyet onuruna verilen öğle yemeğine geçildi.

Yemek, fotoğraf ve görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!