Taksim saldırganının kimliği belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Taksim saldırganının kimliği belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2015 21:36

TAKSİM Meydanı’nda polise düzenlenen silahlı saldırganın kimliğinin belirlenmesi için çok yönlü soruşturma yürütüldü. Sarı saçlı, 1.60 boylarında, siyah kıyafetli kadının kimliğinin belirlenmesi için MOBESE görüntüleri incelendi. Kadının kaçarken bindiği taksiden parmak izi alındı ve saldırganın DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

DHKP-C de yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi ancak bu kez isim vermedi. Elif Sultan Kalsen, son olarak Sultanahmet’teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen ve bir polisin şehit olduğu bombalı saldırıyla gündeme gelmişti. DHKP-C saldırıyı üstlenmiş ve saldırganın Kalsen olduğunu açıklamış ancak daha sonra saldırganın Dağıstanlı 2 aylık hamile terörist Diana Ramazanova olduğu belirlenmişti. DHKP-C de bir süre sonra saldırı açıklamasını geri çekmişti. Elif Sultan Kalsen’in ismi ilk olarak 2012 yılında polisin açıkladığı 9 kişilik canlı bomba listesinde yer almış, Kalsen ise daha sonra yaptığı açıklamada intihar bombacısı olmadığını söylemişti.



MALTEPE'DE TERÖR OPERASYONU

Haberin Devamı

2 KADIN GÖZALTINDA

Polis, Kalsen’i bulmak için dün saat 03.00 sıralarında Maltepe Gülsuyu, Gülensu ve Esenkent mahallelerindeki birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Zırhlı araçların kullanıldığı baskınlara özel harekât timleri de destek verdi. Baskınlarda DHKP-C üyesi oldukları ileri sürülen Ç.Y. ile S.K. gözaltına alındı. 2 kadın da emniyette sorguya alındı. Şüphelilerden Ç.Y.’nin örgütün canlı bomba olduğu ileri sürüldü. Ç.Y.’nin geçen yıl Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na canlı bombalı saldırı düzenleyeceği ihbarı alınmış, polislere kadının fotoğrafları dağıtılmıştı.

Taksim saldırganının kimliği belirlendi
Taksim Meydanı’nda polise silahlı saldırı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!