Erdoğan’dan 13 başkanlığın 2’sine atama

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan 13 başkanlığın 2’sine atama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 01:41

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı teşkilat şemasında yapılan değişiklikle 9’dan 13’e çıkan başkanlıklardan 2’sine atama yapıldı.

Haberin Devamı

Uluslararası İlişkiler Başkanlığı’na, Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen AK Parti Yalova İl Kurucusu Reşat Sözen’in AB Bakanlığı’nda müşavir olan kızı Ayşe Sözen; İdari ve Mali İlişkiler Başkanlığı’na ise Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olan Mahmut Kazan atandı.

POST-İSLAMİZM SUNUMU

Ayşe Sözen, 2011 yılında Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi biriminde danışman olarak görev yaparken Meridyen Derneği’nin bir organizasyonunda, ‘İslam ve Siyaset İlişkisinde Değişim ve Devamlılık’ konusunda yaptığı sunum ile adını duyurmuştu. İslamizm ile başlayıp Post-İslamizm’e uzanan süreci ele aldığı sunumunda Sözen, ‘Dünden bugüne İslamcılık’, ‘Arap dünyasında meydana gelen gelişmeler ışığında ‘post-İslamcılık’, ‘İslam dünyası nereye gidiyor?’ ve ‘İslamcılığın problematiği’ gibi başlıklara değinmişti. Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde yine Erdoğan tarafından AB Bakanlığı müşavirliğine atanan Sözen, son olarak Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Başkanlığı’na getirildi. Muhasebat Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olan Mahmut Kazan da geçen yıl Sayıştay üyeliğine aday olmuş, seçilememişti. Kazan, Erdoğan tarafından yeni görevine atandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!