Soma davasında polisten avukata: “İllaki görüşeceğiz”

Güncelleme Tarihi:

Soma davasında polisten avukata: “İllaki görüşeceğiz”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 10:09

SOMA protestosu nedeniyle 43 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması gergin geçti. Duruşma salonuna silahlı giren bir polis memurunun avukat Anıl Armağan Akkuş’a “İllaki görüşeceğiz” demesi tepki çekti. Dava dosyasında kendisini “gönüllü milli yazar” olarak tanımlayan bir kişinin, eylemcilerden “milli değerlere zarar verdikleri” gerekçesiyle şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Soma davasında polisten avukata: “İllaki görüşeceğiz”
Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden kazasını protesto amacıyla Ankara’da 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan gösteri sonrası 43 kişi hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna muhalefet etme suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşması Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

AVUKATA “GÖRÜŞECEĞİZ” TEHDİDİ

Sanık avukatları, E.B isimli polis memurunun silahlı olarak duruşma salonuna girdiğini iddia etti. Avukat açıklamalarını sürdürürken polis memuru salon dışına çıktı. Bunun üzerine Hakim Sülayman Savut, polisi salona çağırarak kimlik tespit yaptırdı. Kimlik tespitinin ardından E.B isimli polis dışarı çıkarken, savunmasına devam eden avukat Anıl Armağan Akkuş’a “İllaki görüşeceğiz, karşılaşacağız” dedi. Polis memurunun bu sözleri hakim tarafından tutanağa geçirildi.

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜ MİLLİ YAZAR

Sanıklar, savunmalarında demokratik haklarını kullandıklarını belirtti. Duruşmada üç polis de davaya müdahillik talebinde bulundu. Bu amaçla ifadesi alınan Çevik Kuvvet polisi F.A, “Soma nedeniyle biz daha üzgündük. Hatta amirlerimiz eylemde gaz, cop ve su kullanılmayacağını söyledi. Ama bize saldırı olunca kullanmak zorunda kaldık” dedi.

Dava dosyasında kendisini gönüllü milli yazar olarak tanıtan Murat Ö. isimli bir kişinin de şikayetçi olarak yer aldığı anlaşıldı. Murat Ö.'nün eylemcilerinden milli değerlere zarar verdikleri iddiasıyla şikayetçi olduğu anlaşıldı. Murat Ö., 15 Mayıs 2014 tarihinde Emniyet'te verdiği ifadesinde, özetle şunları belirtti:

MİLLİ DEĞERLERE ZARAR VERİYORLAR

“Ülkeme ve milli değerlerime zarara veren bu gruba yardımcı olmak için yanlarına gittim, orada bulunan şahıslara ‘kardeşlerim ben araştırmacı gönüllü milli yazarım, sizin de elinizde ay yıldızlı bayrağımızı gördüm ve yanınıza geldim. Söyleyin ne istiyorsunuz ben devlet büyüklerimle görüşürüm’ dedim. Grupta bulunan şahıslar benimle dalga geçerek ‘biz milli yazar tanımıyoruz biz ateistiz’ diye söylediler. Bunun üzerine ben de ‘siz yanlış yoldasınız kardeşlerim. Çünkü bu ay yıldızlı bayrak inananların bayrağıdır, inançsızların değil. Sizin bu yaptığınız ülkemize ve milli değerlerimize zarar vermekten öte bir şey değildir, kendinize gelin” dedim. Bu arada benim söylediklerime tepki gösteren şahıslar etrafımı sardılar ben de korkarak grubun içerisinde ayrıldım. Ben de bir vatandaş olarak tepkimi koymak için Emniyet Müdürlüğüne gelerek devletim ve milletim adına bu tür eylemleri yapan vatandaşlardan davacı ve şikayetçiyim.”

Haberin Devamı

Duruşma, sanık ifadelerinin alımının devam edilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!