2 askerden kötü haber

Güncelleme Tarihi:

2 askerden kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 09:17

Bugün sabaha karşı biri İstanbul'da diğeri Kütahya'da vatani görevlerini yapan ve ikisi de 21 yaşında olan askerlerden kötü haber geldi. Er Levent Besin, Atatürk Havalimanı'ndaki nöbet tuttuğu kulübede karnından yaralandı. Er Mehmet Erdem ise Askeri Gazino Müdürlüğü'ndeki nöbet kulübesinde ölü bulundu.

Haberin Devamı

Olay, saat 03.45'te Atatürk Havalimanı Ataköy yönündeki nöbet kulübesinde meydana geldi. İddiaya göre, er Levent Besin'in nöbet tuttuğu kulübeden silah sesi yükseldi. Silah sesini duyan diğer nöbet kulübesindeki asker, durumu Atatürk Havalimanı Jandarma Koruma Bölük Komutanlığı'na bildirdi.

NASIL ATEŞLENDİ?

Bu sırada Türk Hava Yolları'nın yeni kargo binasındaki çalışanlar da, THY nöbetçi doktorluğunu arayıp, askeri nöbet kulübesinden silah sesi yükseldiğini ve yaralı olabileceğini haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ile bölük komutanlığındaki yetkililer, yerde kanlar içerisinde yatan askerle karşılaştı. Karnından yaralanan asker ilk müdahalenin ardından ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyata alınan Besin'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Jandarma ekipleri, er Levent Besin'in yaralanmasına neden olan tüfeğin nasıl ateşlendiği araştırıyor.

Haberin Devamı

KANLAR İÇİNDE BULUNDU

İddialara göre, Kütahya Askeri Garnizon Müdürlüğü'nde saat 02.00 - 04.00 nöbeti için değişime giden görevliler, nöbet kulubesindeki askeri kanlar içerisinde buldu. Durumu nöbetçi astsubaya bildiren askerler, daha sonra sağlık ekiplerini aradı. 112 Acil ekipleri, askerin sol göğsünden aldığı kurşun ile hayatını kaybettiğini belirledi.

Bitlis Tatvan nüfusuna kayıtlı ve 3 aylık asker olduğu öğrenilen Mehmet Erdem'in cenazesi, Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KOCAELİ'DE İNTİHAR

KOCAELİ’nin Derince İlçesi’nde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1. Ulaştırma Terminal Birlik Komutanlığı’nda vatani görevini yapmakta olan 21 yaşındaki Mehmet Akif Adıyaman, birliğinde intihar etti.

Olay önceki gece saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Kayserili er Mehmet Akif Adıyaman silahını çenesinin altına dayadıktan sonra tetiği çekti. Ambulansla ağır yaralı olarak Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Akif Adıyaman kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcılığı ve askeri yetkililerin yaptığı soruşturmanın ardından, Mehmet Akif Adıyaman’ın cenazesi memleketi Kayseri’ye gönderildi. Adıyaman’ın intiharından saatler önce sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına "Madem ki yokluğumla daha mutlusun, o halde yokluk, benim bu aşk için büründüğüm son kimlik olsun" mesajını yazdığı dikkati çekti. / İzmit - Mustafa BAĞDİKEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!