Beşir Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na kitap eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Beşir Atalaydan Kılıçdaroğluna kitap eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 13:39

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Atalay’ın açıklamasından satır başları:

SEÇİM DÖNEMİ

Aday adayı olacak kamu görevlilerinin son istifa süresi 10 Şubat’tır.

MYK’da dün bir ilke kararı aldık. Belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyelerinin de istifa etmemesi yönünde bir ilke kararı benimsenmiş oldu.

YUNANİSTAN SEÇİMLERİ

Türkiye’de iktidar partisi olarak kendilerini tebrik ediyoruz. Yunanistan’da bir süredir siyasi, ekonomik manada istikrarsızlık vardı. Umuyoruz bu yeni hükümetle komşumuza daha fazla istikrar gelir.

EKONOMİ PAKETİ

Önemli hususlar yer aldı. Özellikle yurtdışındaki nitelikli insan gücünün Türkiye’ye kazandırılması gibi tedbirler, istihdamdaki esnek çalışma yöntemlerini açıklamış olduk. Konut edinmek isteyenlere yüzde 15’lik destek önemli bir imkandır. Toplumda önemli bir karşılığı olacağına inanıyoruz. Yüzde 15 ciddi bir miktardır.

KILIÇDAROĞLU’NUN KİTAP GAFI

Ana muhalefet partisinin grup toplantısı tam bir komediydi.
Cumhurbaşkanımız Somali’ye gittiğinde çocuklara boyama kitapları veriyor. Daha sonra bu başka yerde montajlanmış. Ana muhalefet partisi genel başkanına o montaj ulaştırılmış. O da bunu kullanıyor. Ondan sonra da ‘bana 4 yıllık yetki istiyorum’ sözleri var.
Ana muhalefet iktidar yarısıdır. Bir ana muhalefet partisinin eline not tutuşturuluyor, inceleme yapmadan telaşla açıklıyor. Sonra da bunun altının ne kadar boş olduğunu anlıyor.
Bu ilk değil, hep böyle. Daha önce ne kadar boş dosyalar tutuşturuldu, daha sonra yalanlandı.
Sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Ve hiçbir sözüne itibar edilemez.

PARALEL YAPI, ANA MUHALEFET PARTİSİNİ PARMAĞINDA OYNATIYOR

Son günlerde onlara birileri yine yalan bilgiler getiriyor. Bazı listeler veriliyor ellerine. Şu anda bunlar paralel yapının oyuncağı. Paralel yapı ana muhalefet partisini parmağında oynatıyor. Onlar da paralel yapının sözcülüğünü yapıyor.

KRAL İÇİN MİLLİ YAS

Biz de üzüntülerimizi paylaştık. Genel olarak yaptığımız bir günlük yas, önemli hadiselerde yapılır Türkiye’de
Kılıçdaroğlu ‘Biz niye yas tutalım’ diye eleştiriyor. Halbuki CHP oraya bir taziye mesajı göndermiş. Kendi sitelerinde Arapçası, Türkçesi var.
Bu normal bir şey. Bunu gönderdikten sonra dün grup toplantısında ‘ben neden üzüleyim’ diye neden feveran ediyorsunuz?
Türkiye’nin siyasi istikrarı var. Kamuoyu yoklamaları da bunun güçlü bir şekilde devam edeceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

SORU-CEVAP

Haberin Devamı

3 ESKİ BAKAN YENİDEN ADAY OLMAK İSTEDİKLERİNİ İLETMİŞLER BAŞBAKAN’A?
(Çağlayan, Güler ve Bayraktar)


Benim bu konuda bir bilgim yok…

AK PARTİ’NİN BAŞKANLIK SİSTEMİNE GÖRÜŞÜ NEDİR?

Anayasa son iki seçimde de ana konularımızdan biri oldu. Ama bir anayasa değişikliği gerçekleştirilemedi. Seçimin ana gündem maddelerinden birinin anayasa olacağı kaçınılmaz. Anayasada çok bağlayıcı maddeler var. Mesela YÖK’le ilgili düzenleme yapacaksınız anayasadaki bazı maddeleri değiştirmeniz lazım. Anayasanın içeriğinde şunlar yer alacak gibi uzun uzun seçim beyannamelerinde olmuyor. 2002’den beri bütün seçim beyannamelerimizin baskısını yaptırıyorum.

AİHM’DEKİ PERİNÇEK DAVASI

Haberin Devamı

İnsan hakları çerçevesinde değerlendirilecek bir şey. AİHM’de o dava çok ilgi görmedi o manada. Bir dava görülecek ama orada çok farklı, olumsuz bir şey beklemiyoruz.

HDP’NİN SEÇİME PARTİ OLARAK KATILMASI

AK Parti olarak bunu özel bir değerlendirmeye tabi tutmuş değiliz. Kendi düşüncem şu, parti olarak katılmalarından memnuniyet duyarım. Siyasi parti kurduğu halde bağımsız adaylarla katılma istisnadır. Türkiye’nin normalleşmesine katkı verecek hususlardan biri olarak değerlendiririm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!