Hafta sonunda kuvvetli lodos fırtınasına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonunda kuvvetli lodos fırtınasına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 12:44

Dikkat! Hafta sonu kuvvetli lodos geliyor. Rüzgarın 30 Ocak Cuma akşamından 2 Şubat Pazar sabahına kadar fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için 30 Ocak Cuma akşamından 2 Şubat Pazartesi sabahına kadar fırtına uyarısı yaptı.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 30 Ocak Cuma akşamından itibaren Marmara Bölgesi'de rüzgarın hızını artırarak, güney ve güneybatı yönlerden (kıble ve lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 kilometre/saat) şeklinde eseceği öngörülüyor.

Rüzgarın, 31 Ocak Cumartesi ve 1 Şubat Pazar günleri şiddetini daha da artıracağı ve yer yer 80-100 kilometre/saat hızla fırtına şeklinde esmesi, fırtınanın etkisini azaltarak, 2 Şubat Pazartesi sabahına kadar devam etmesi bekleniyor. Kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarında hissedilir derecedeki artışla kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimelerinin meydana geleceği tahmin ediliyor.

Vatandaşların, kar erimeleri, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı tedbirli olması gerekiyor.

DİKKAT! HAFTA SONU KUVVETLİ LODOS GELİYOR

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi’nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege’de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden (Kıble ve Lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği, Cumartesi ve Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de (60-80 km/saat), Marmara bölgesinde ise yer yer (80-100 km/saat) hızla fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Fırtınanın etkisini azaltarak Salı gününe kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artış ile birlikte kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceğinin tahmin edildiği açıklandı.
Kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Haberin Devamı

BATI AKDENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji, Batı Akdeniz bölgesi için ’kuvvetli rüzgar ve fırtına’ uyarısı yaptı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı uyarıda, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın tüm bölgede Cuma günü 18.00’de etkili olmaya başlayacağı belirtildi. 3 Şubat Salı gününe kadar etkili olacak rüzgarın yer yer fırtına şeklinde güney ve güneybatı yönlerden saatte 60- 80 kilometre hızla esmesinin beklendiği bildirildi.

Beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği soba zehirlenmesi, hortum, çatı uçması, kar erimesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları istendi.

Denizciler için uyarıda bulunan meteoroloji, şunlara yer verdi:

Haberin Devamı

"Bodrum- Anamur arası güney yönlerden kuvvetli olarak esecek rüzgarın; Bodrum- Kaş arasında 30 Ocak Cuma günü akşam saatlerinden 31 Ocak Cumartesi akşam saatlerine kadar 6 ila 8, yer yer 9 kuvvetinde, Kaş- Anamur arası 31 Ocak Cumartesi sabah saatlerinden, aynı gün gece saatlerine kadar 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Beklenen fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı öncelikle denizcilerimiz ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!