Bilgehan, nefretle mücadele edecek

Güncelleme Tarihi:

Bilgehan, nefretle mücadele edecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 01:28

Türk siyasetçi Gülsün Bilgehan, Avrupa Konseyi’nde ikinci kez başkan seçilerek Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu’nun başına geçti.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Avrupa Konseyi’nin en önemli ihtisas komisyonlarından biri olan Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu’nun başkanlığına seçildi. Bilgehan, Avrupa’da ikinci kez komisyon başkanlığına seçilen ilk Türk siyasetçi oldu.

AYRIMCILIKLA MÜCADELE

Avrupa Konseyi’nin merkezi Strasbourg’da komisyonun dün yaptığı toplantıda, sosyalist grubun adayı Bilgehan’ın başkanlığa seçilmesiyle Avrupa Konseyi’nin üst yönetimine de girmiş oldu.
Gülsün Bilgehan’ın ilk işlerinden biri, Eşitlik ve Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu bünyesinde kurulan ‘Nefrete Karşı Milletvekilleri İttifakı’ olacak.

KOÇ DA KAZANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da, Avrupa Konseyi Tüzük ve Düzenleme Komisyonu başkanlığına seçildi. Strasbourg’da, 8 komisyon için yapılan başkanlık seçiminde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Koç, sosyalist grup kontenjanından aday olduğu için başkanlık seçimini kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!