Yunanistan'da 12 Türk dağcı kayboldu ihbarı asılsız çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda 12 Türk dağcı kayboldu ihbarı asılsız çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 01:28

YUNANİSTAN’da cuma günü Avrupa Acil Yardım Hattı 122’yi arayan bir kişi ‘Türk vatandaşı 12 kişilik dağcı grubu olduklarını ve yerleşim merkezinden uzak bir bölgede kayboldukları’ ihbarında bulunmuştu. Türk ve Yunan makamları heyecan yaratan ihbarın asılsız çıktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yunanistanda 12 Türk dağcı kayboldu ihbarı asılsız çıktı
Cep telefonu sinyalinin, Ketirini şehrinin 20 kilometre kuzeybatısındaki kayak merkezi Elatohori’nin de bulunduğu Pieria dağlarında, Moshopotamu, Elatohori ve Katalonia köyleri arasındaki dağlık bir noktadan geldiği ileri sürülmüştü.

Yunanistanda 12 Türk dağcı kayboldu ihbarı asılsız çıktı
Yunanistan kayıp ihbarı yapılan "12 Türk turist" için seferber oldu

'BULGARİSTAN DA OLABİLİR' DENMİŞTİ

TÜRKİYE’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, şunları söylemişti
“Yunan telekom şirketi OTE’ye aynen şu çağrı yapılmış: ‘Türk, Bulgar, 12 kişi imdat.’ Bundan dolayı belki de kayıp çağrısı Bulgaristan tarafından da gelmiş olabilir. Çünkü verilen bilgi 30 kilometrelik alanı kapsıyor. 3 helikopter ile Pieria Ori dağı civarında arama yapıldı, bir sonuca varılmış değil.”

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ DE DOĞRULADI
Yunanistan’da dağcı oldukları ileri sürülen 12 Türk’ün kaybolduğu haberinin asılsız olduğunu Dışişleri Bakanlığı da doğruladı.

Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç ihbarın yapıldığı yerin Selanik yakınlarında bir bölge olduğunun düşünüldüğünü, burada yapılan aramadan bir sonuca ulaşılamadığını ve daha sonra ihbarın yapıldığı telefondan en son gelen sinyalin tespit edildiğini dile getirdi.

"Sinyalin yapıldığı yer ovalık, yerleşime açık bir bölge. Burada aramalar yapılıyor ama herhangi bir sonuç alınamıyor" diyen konuşan Bilgiç, ayrıca o bölgede herhangi bir kayıp ihbarı olmadığı bilgisini verdi. Bilgiç, "Böylelikle yapılan ihbarın gerçekçi olmadığı ortaya çıkıyor. Şu aşamada bölgede kaybolan bir kişi yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!