Hindistan 66. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Güncelleme Tarihi:

Hindistan 66. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 09:01

Hindistan’ın 66. Cumhuriyet Bayramı, birçok ülke temsilcisi ve iş adamının katılımıyla düzenlenen resepsiyonda kutlandı. Hindistan Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinliğe geçtiğimiz seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da katıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in 66. yılı dolayısıyla Hindistan Başkonsolosu Manish Gupta ile eşi Nimeesha Gupta’nın davetiyle Hilton Oteli’nde bir resepsiyon düzenledi.

Hindistan 66. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Türkiye ve Hindistan ulusal marşlarının çalındığı resepsiyona ülke temsilcileri, işadamları ve İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’in yanı sıra geçtiğimiz seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu da katıldı. Etkinliğe tek başına gelen İhsanoğlu, Başkonsolos Manish Gupta ile yaptığı kısa sohbetin ardından resepsiyondan ayrıldı. İhsanoğlu, hakkındaki soruları ise cevapsız bıraktı.

Hindistan 66. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Haberin Devamı

İki ülke arasındaki ilişkiler büyüyor

Hindistan yöresel kıyafetlerinin de giyildiği törende açıklama yapan Başkonsolos Manish Gupta, iki ülke arasındaki ticarete ve kültürel ilişkilere dikkat çekti. Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Manish Gupta, 2014 yılında iki ülke arasında 7 milyar dolarlık ticaret hacminin oluştuğunu hatırlattı.

Hindistan 66. Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Hindistan ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkilere de dikkat çeken Manish Gupta, “Ticaret hacmi iki ülke arasında son on yılda 8 kat arttı. Hindistan 2 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip. Elimizden geldiğince Türk iş adamlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Özellikle işadamlarının ticari vize almaları konusunda kolaylık sağlıyoruz. Şu anda iki ülke arasındaki ticari yatırımları geliştirmeye çalışıyoruz. Bunun yanında kültürel alanda da ilişkilerin geliştirilmesi için çalışılıyor. Son dönemlerde Hindistan sinemasından birçok film burada vizyona girdi. Aynı şekilde Türk filmlerinin de Hindistan’da gösterilmesini istiyoruz. Hindistan ile Türkiye arasında daha çok kültürel faaliyetler görmeyi umut ediyoruz. İki ülke arasında coğrafi uzaklık olabilir, ancak insani ilişkiler geliştirilmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!