İstifa pankartı

Güncelleme Tarihi:

İstifa pankartı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 00:44

Yeni CHP, CHP’yi ve örgütünü tasfiye etmek işlevi gören bir yapıdır. Gerçekdışı soykırım suçlamaları, yeni CHP yöneticileri tarafından Türkiye’nin kendini ifade etme olanakları bastırılarak adeta desteklendi. 2015 gibi bir saldırı yılında, ‘Soykırımla yüzleş’ pankartını taşıyan genel merkez yöneticileri bu desteğin somut ilanı oldu.

Haberin Devamı

YÜKSEK Disiplin Kurulu’nda (YDK) kınama, TBMM Grup Disiplin Kurulu’nda ise geçici çıkarma istemiyle dosyası bulunan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP’den istifa etti. İstifasını yazılı açıklamayla duyuran Güler, “Yeni CHP, CHP’yi ve örgütünü tasfiye etmek işlevi gören bir yapıdır. Gerçekdışı soykırım suçlamaları, yeni CHP yöneticileri tarafından adeta desteklendi. 2015 gibi bir saldırı yılında ‘Soykırımla yüzleş’ pankartını taşıyan Genel Merkez yöneticileri bu desteğin somut ilanı olmuştur” dedi.

KÖPRÜ İDDİASI

İstifa pankartı


Parti Meclisi (PM) kararıyla sevk edildiği YDK’dan çıkması muhtemel ‘kınama’ cezası Güler’in yeniden CHP milletvekili adayı olmasını engellemiyordu. Ancak TBMM Grup Yönetimi tarafından sevk edildiği Grup Disiplin Kurulu’ndan çıkması muhtemel ‘geçici çıkarma’ cezası İzmir Milletvekili Güler’in adaylığı ihtimalini sona erdiriyordu. Geçici çıkarma nedeniyle fiili olarak CHP vekilliği seçimlere 5 ay kala sona ermiş olacak olan Güler de Grup Disiplin Kurulu’nun kararını beklemeden istifa etti. “2015 seçimlerinde Cumhuriyet için büyük birliğin sağlanması, Mustafa Kemal Atatürk ve Altıok Programı çerçevesinde güçlü bir siyasal seçenek üretilmesi için üzerime düşeni yapacağım” diyen Güler’in, Emine Ülker Tarhan’ın Anadolu Partisi ile Doğu Perinçek’in İşçi Partisi arasında köprü görevi üstlenebileceği iddia ediliyor. Açıklamasında, görevini İzmir Bağımsız Milletvekili olarak sürdüreceğini belirten Güler, özetle şunları söyledi:

KIRILMA KURULTAYDA

“CHP Programı’na ve kurucu ilkelerine aykırı olan yeni yapı, yetkili kurullar dışlanarak ortaya çıkmıştır. Genel başkanlık, yetkili kurulların dışında alınan kararların tek kişilik yürütme makamına dönüşmüştür. Son Kurultay, kırılma noktasıdır. Kurultay delegesinin onayını alamayan kimselerin Kurultay’a karşı hile yoluyla yönetici koltuklarına oturtulması da başka söze gerek bırakmaz. Hiçbir gerçek neden yokken ilçe-il kongreleriyle Kurultay’ın ertelenmesi, tüzüğe aykırı yönetmelik değişiklikleri yapma cüreti, Parti’nin Altıok Programı’nı ortadan kaldırma hazırlıkları, disiplin sürecinin tasfiye amacıyla kullanılması, Parti’nin cumhuriyetçi ve halkçı olmayanların istila harekatını tamamlama adımlarıdır.

İKTİDARA GÜVENCE

Bugünkü yapı, ideolojisi bakımından milletvekili olduğum CHP değildir. İstifa ettiğim parti CHP değil, politik bakımdan tutarsız bir yapıdır. Yeni CHP, CHP’yi ve örgütünü tasfiye etmek işlevi gören bir yapıdır. Halka güven vermeyen, seçmeni ve parti üyelerini umutsuzluğa sürükleyen CHP yabancısı bu yapı, 2015 seçimlerinde ve sonrasında halkımız ve seçmenimiz için değil, mevcut iktidar için güvencedir.

ETKİSİZ MUHALEFET

Gerçekdışı soykırım suçlamaları, yeni-CHP yöneticileri tarafından Türkiye’nin kendini ifade etme olanakları bastırılarak adeta desteklendi. 2015 gibi bir saldırı yılında, ‘soykırımla yüzleş’ pankartını taşıyan genel merkez yöneticileri bu desteğin somut ilanı oldu. Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında AKP–BDP ortaklığının, ‘Anayasa’dan Türk vatandaşlığını kaldırma’ hedefine yönetim tarafından verilen destek, ‘Çözüm kanunu’ gibi yabancı üçüncü göze kapı açan yasal düzenlemelere ortak olunarak pekiştirildi. Laiklik ilkesini sekülerlik haline dönüştürme gayreti, eğitimi geriletip parçalayan saldırılara sözde pedagojik gerekçeli etkisiz muhalefette ve inkarla örtülen ittifaklarda kanıtını bulmuştur.”

Onlar da gitmişti

Haberin Devamı

BİRGÜL Ayman Güler’in istifasıyla CHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 125’e düştü. Son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz CHP’den istifa etmiş ve ardından Merkez Parti’ye geçmişti. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, aralık ayında Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmişti. Kasım ayında CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ise Anadolu Partisi’ni kurmuştu. Eylül ayında partiden istifa eden Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı da Elektronik Demokrasi Partisi’ni (e-parti) kurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!