Palandöken’de minderli son

Güncelleme Tarihi:

Palandöken’de minderli son
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 01:03

Uladağ'da kızaktan düşüp ölen 8 yaşındaki Ceyda'nın ardından dün de Palandöken'de minderle kayan bir genç hayatını kaybedince kayak pistlerinin güvenliği tartışma konusu oldu. Alınması gereken önlemler hakkında kurumlar topu birbirine atarken, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, "Önlem alınmazsa ölümlü kazalar yine yaşanacak" dedi.

Haberin Devamı

ERZURUM Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde tekniker olarak çalışan ve aynı zamanda Veteriner Fakültesi’nde okuyan Mehmet Akif Koyuncu (25), 4 arkadaşı ile Palandöken’e çıktı. Önceki gece 23.00 sıralarında ay ışığının altında kaymak isteyen gençler, kayak pistlerine suni kar yağdıran direklerin çevresine, çarpmalara karşı koruyucu olarak sarılan güvenlik minderlerini söktü. Bu minderlerin üzerinde kaymaya başlayan gençler, komisyon kararı ile kapalı bulunan ve işaretlerle girilmesi yasaklanan bölgeye girdi. Arkadaşlardan birini arkasına alarak minderin üzerinde hızla kaymaya başlayan Koyuncu, pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine çarptı. Koyuncu ağır yaralandı, arkasında bulunan arkadaşı ise kazayı yaralanmadan atlattı. Arkadaşlarının ihbarı üzerine Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timlerince hastaneye kaldırılan Koyuncu, kurtarılamadı.

Palandöken’de minderli son

Haberin Devamı

SİVAS’TAN GELMİŞTİ

2011’de Hacettepe Üniversitesi Diş Protez Bölümü’nden mezun olan, 2012 yılında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde okurken yatay geçişle Erzurum’a gelen Koyuncu’nun, 4 Ocak günü sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabında, ‘Demek ki bir gecede insanın düşünceleri ve hayalleri değişebiliyormuş’ diye paylaşımı dikkat çekti.

Aslı da ölmüştü

MİLLİ kayakçı 17 yaşındaki Aslı Nemutlu da 12 Ocak 2012’de Konaklı Kayak Merkezi’nde antrenman yaparken dengesini kaybedip kar perdelerine çarparak yaşamını yitirmişti.

‘Belirlenen alan dışında kaydılar’

İSTANBUL’dan ailesinin karne hediyesi olarak Uludağ’a götürdüğü Elif Uymuşlar (8), önceki gün kızakla kayarken dere yatağına düşerek ölmüştü. Kazayla ilgili yeni iddiaya göre bakım çalışmaları nedeniyle pistin kapalı olduğunu söyleyen işletmeci, anne Ceyda Uymuşlar’a kızak vermedi. Ancak Uymuşlar, ısrar edince kızağı aldı ve pist kapalı olduğu için dere yatağına inen yamaçta kızı Elif ile birlikte kaydı. Bu sırada kontrolden çıkan kızak devrildi ve Elif hayatını kaybetti. m DHA

Haberin Devamı

Denetim kimde belli değil

Türkİye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, kayak pistlerinde denetimden sorumlu kurum olmadığını söyledi. Yarar, şöyle konuştu: “Türkiye’de bir denetim sistemi olmadığından, pistlerin denetlendiği de yok. Valilik, belediye ya da özel işletme sahipleri, uluslararası standartın tespitini belirleyemez ki denetimi yapsın. Pist için önce standart belirlenecek, sonra ruhsat verilecek, sonra da kontrol yapılacak. Sistem bu şekilde işlerse, sorun çözülür.” Özgür ŞAHİNER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!