Hastane bahçesine çadır kuran işçiler işlerine geri alındı

Güncelleme Tarihi:

Hastane bahçesine çadır kuran işçiler işlerine geri alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 17:00

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan 5 kişi, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldı. Hastane bahçesine çadır kurarak eylem yapan işçiler, yapılan görüşmelerin ardından işlerine geri alındı. İşçilerin eylemine HDP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel de destek verdi.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde taşeron olarak çalışan 5 kişi, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işlerinden atıldı. Bunun üzerine işçiler, saat 12.00 sıralarında hastane bahçesinde toplandı. İşçilerin eylemine mesai arkadaşları, fakülte öğrencileri, işçi sendikaları ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel de destek verdi. İşçiler, ‘İşten Atılan İşçiler Derhal Geri Alınsın. Toplu Sözleşmeli, Güvenceli İş İstiyoruz’ yazılı pankartla hastane bahçesinde yürüyüş yaptı. İşçiler, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ha hiç birimiz, Taşeron sistem kaldırılsın, Atılan işçiler geri alınsın’ şeklinde slogan attı.

Hastane bahçesine çadır kuran işçiler işlerine geri alındı


HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, taşeron işçilerin güvencesiz çalıştırıldığın söylerken, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise "Bugün kapitalizmin saldırıları her yerde var. AKP hükümeti işçilere saldırılarını devam ettirmekte. 5 işçi işten çıkarıldı. AKP’nin bu politikasına karşı işçiler birlik içerisinde. Bu çok önemli. Türkiye’de milyonlarca işsiz var. Bu haksızlığa ses çıkartmadığımız sürece, yarın sıra bize geldiğinde kimse itiraz etmeyecektir. Kurulacak çadır, adaleti ve dayanışmayı gösteriyor. Bir işçiye sahip çıkmak, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaktır." şeklinde konuştu.


ÇADIR KURDULAR


Sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler hastane bahçesinde eylem yapıp çadır kurdu. Fakülte öğrencileri ile işçiler çadır çevresinde halay çekti. Hastanenin güvenlik görevlileri ile işçiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Sendika yetkilerini üniversite yönetimiyle yaptıkları görüşmelerin ardından atılan işçiler geri alındı. Çadır yine işçiler tarafından kaldırıldı. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkatleri çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!