O mermileri bari hayrına sıkmış ol

Güncelleme Tarihi:

O mermileri bari hayrına sıkmış ol
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2015 01:01

HÜRRİYET’in geçtiğimiz mayıs ayında ‘Nereden çıktı bu kurşunlar’ başlığı ile gündeme taşıdığı ‘tuhaf’ kurşunlama olayının mağduru Hüseyin Murat Çekici, ilginç bir uzlaşma önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Koray İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Çekici’nin Göktürk’teki evi 13-15 Nisan ve 1 Mayıs’ta 3 kez kurşunlanmış, mermiler Çekici’nin 18 yaşındaki kızının odasına, camı ve panjuru delerek girmişti. Her 3 olayda da Çekici Ailesi’nin evde olmaması, trajik bir durumun önüne geçmişti.

MAHKEMEDE KABUL ETTİ

Kriminal polis, mermilerin, finans ve bankacılık sektörünün ünlü avukatlarından Muhip Şeyda Işıktaç’ın 50 metre uzaktaki dairesinden geldiğini belirlemiş, polise “Maç magandaları sıkmıştır” diyerek olayı reddeden avukat Işıktaç, davanın görüldüğü 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde mermilerin ‘temizlerken yanlışlıkla ateş alan’ silahından çıktığını kabul etmişti.

PARA VAKFA SİLAH TSK’YA

İşte bu davada, evi kurşunlanan şikâyetçi Çekici, avukatı Vural Ergül aracılığı ile ilginç bir uzlaşma önerisinde bulundu.

Çekici, mahkemeye verdiği dilekçesinde, sanık Işıktaç’ın silahsızlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı’na 50 bin lira bağış yapması durumunda, şikâyetinden vazgeçeceğini belirtti. Çekici ayrıca, Işıktaç’ın ruhsatlı silahını da TSK’ya bağışlamasını davadan vazgeçmek için şart koştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!