Uğur Mumcu gururu

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu gururu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2015 01:03

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği (ÇGD) Eskişehir Şubesi’nin geleneksel Uğur Mumcu Ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan ÇGD Şube Başkanı Can Hacıoğlu, 22 yıldan bu yana Uğur Mumcu'yu anma etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Uğur Mumcu, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olduğu için öldürüldü” dedi.

Haberin Devamı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan ise konuşmasında Uğur Mumcu ile fakülteden arkadaş olduklarını söyledi. Çölaşan, “O hiçbir zaman ölmeyecek. Bir mücadele başlatıldı. Sizler bizler kenetlenerek mücadele edelim. Önümüzdeki tablo ortaçağ tablosu” dedi.

SANAT ÖDÜLÜ NURGÜL YEŞİLÇAY’A

Konuşmaların ardından ödüller dağıtıldı. ‘Siyasetçi’ ödülü CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'e verildi. ‘Sanat’ ödülleri Nurgül Yeşilçay, Levent Üzümcü, Elçin Tezcan, Aytuğ Ülgen ve Özlem Akdoğan'a verildi. Ödülünü Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'tan alan sanatçı Nurgül Yeşilçay, kendisinin Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduğunu söyleyerek, "Eskişehir'e her gelişimde çok heyecanlı oluyorum. En güzel yıllarım burada geçti. Anadolu Üniversitesi'ni 6 yılda bitirdim. Üniversitedeki arkadaşlarımla buluşmaya gideceğim. Onun için sizlerden izin istiyorum" diyerek salondan ayrıldı.

MELİS ALPHAN'A MEDYA ÖDÜLÜ

Törende 2105 Uğur Mumcu 'Medya' ödülleri Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ve Fox TV sunucusu Fatih Portakal'a verildi. ÇGD'nin 'Sivil Toplum Örgütü' ödülleri de ADD Başkanı Tansel Çölaşan ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı (ÇYDD) Aysel Çelikel'e verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!