Bedelliden yararlanabilir

Güncelleme Tarihi:

Bedelliden yararlanabilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 00:20

Eski bakanlardan Nihat Ergün’ün yeğeni ile evli olan ve sahte üniversite diploması nedeniyle tutuklanan eski Kamu Sertifikasyon Yöneticisi Hasan Başaran’ın yaptığı kısa dönem askerlik iptal edilecek.

Haberin Devamı

Sahte ODTÜ diplomasıyla kısa dönem askerlikten yararlandığı anlaşılan Başaran’la ilgili Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Dairesi Başkanlığı (ASAL) inceleme başlattı. Başaran’ın askerlik durumuyla ilgili yeni tespitlerin ilgili savcılığa gönderilmesi bekleniyor. Bir yetkili, Başaran’ın kısa dönem askerliğinin ‘yapılmamış sayılacağını’ söyledi. Ancak Başaran, dava sonrası ceza alsa da bedelli askerlikten yararlanabilecek. Başaran bedelli askerlikten yararlanmak istemezse cezasını çektikten sonra uzun dönem askerlik yapmak zorunda kalacak.

Soruşturmayı yürüten Savcı Serdar Coşkun, Başaran’ın bağlı olduğu Kocaeli’ndeki Aşkerlik Şubesi’ne nasıl kısa dönem askerlikten yararlandığını sormuştu. Savcı ile Başaran arasındaki diyalogta, Coşkun’un, “Senin askerliğin de bu durumda kabul edilmez. Sana yaylalar yolu görülüyor” dediği öğrenilmişti.

Haberin Devamı

BAHATTİN ŞEKER ÖRNEĞİ

Eski DYP Milletvekili Bahattin Şeker’in de dövizle askerlik hakkını, sahte belge ile kullandığı ortaya çıkmıştı. YSK, 1999’da aldığı kararla Şeker’in dövizle askerlik kapsamından çıkarılması nedeniyle, ‘askerlik görevini yerine getirmiş olma şartını taşımadığı’ gerekçesiyle milletvekilliğini iptal etmişti. Şeker, bir süre sonra uzun dönem olarak askere alınmıştı. Şeker şu an MHP Bilecik Milletvekili.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!