Bir daha gitmem Paris’e

Güncelleme Tarihi:

Bir daha gitmem Paris’e
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 01:50

Charlie Hebdo katliamından sonra AB ülkelerinin Schengen vizesi kurallarını sertleştirme kararı başvurulara yansıdı. İşadamı Sami Kızıldağ, kızını ve yeğenlerini Paris Disneyland’a götürmek için başvurduğu Fransız Konsolosluğu’ndan vize alamadı.

Haberin Devamı

PARİS’te 7 Ocak’ta hiciv dergisi Charlie Hebdo’ya saldırıyla başlayan ve 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarından sonra Fransa, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içişleri bakanlarını toplantıya çağırmıştı. Bu toplantıdan, Schengen vizesinin kurallarının sertleştirilmesi kararı da çıkmıştı.

‘DISNEYLAND’A GİDECEKTİK’

Teröre karşı sınırları kontrol altına almayı hedefleyen bu karar, Türkiye’de sonuç vermeye başladı. MESA Demir Çelik’in sahibi işadamı Sami Kızıldağ, 9 yaşındaki kızı ve ikiz yeğenlerini Paris Disneyland’a götürmek için başvurduğu Fransız Konsolosluğu’ndan “Size vize yok” cevabı aldı. Kızıldağ, şunları anlattı:

‘TERÖRİST MUAMELESİ GÖRDÜK’

“Şirketim 20 yıllık ve yıllık cirosu 80 milyon lira. Zaten vize koşulları, parmak izi alınması yeterince aşağılayıcıydı. Potansiyel hırsız ve soyguncu olarak görülüyorduk, şimdi de terörist muamelesi eklendi. Türklüğümden utandım. Bir de kızıma verdiğim sözü yerine getiremediğim için çok üzüldüm. Heyecanla bekliyordu. Bundan sonra Fransa’ya gitmeyi asla düşünmüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!