Yüzde 36'nın şiddet gerekçesi namus

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 36nın şiddet gerekçesi namus
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2015 01:59

Yüzde 36'nın şiddet gerekçesi namusHükümlülerle yapılan bilimsel araştırmaya göre, kadına şiddetin yüzde 36’sının sebebi namus.

Haberin Devamı

ANKARA’da ceza infaz kurumlarında kadına fiziksel şiddet uygulamış veya kadın cinayeti işlemiş erkek hükümlülerle bilimsel bir çalışma yapıldı. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, çalışmanın sonuçlarını TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’na sundu:

BAŞVURULAR ARTTI

“Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un yürürlüğe girmesi ile kanundan önceki 30 ay ile sonraki 30 ay arasında aile içi şiddetle ilgili emniyete yapılan başvurularda yüzde 75 oranında artış oldu.”

“Hükümlülerin yüzde 36.6’sı namus, yüzde 29.3’ü egemenlik, yüzde 17’si ise ekonomik nedenlerle şiddet uyguladığını bildirdi. Yüzde 65.8’i kesici, delici bir alet veya ateşli silahla mağdura saldırdığını söyledi.”

Haberin Devamı

EĞİTİMİ ENGEL DEĞİL

“Kadına şiddet, evde gerçekleşmekte. Silahsızlanma kadın cinayetlerinin önüne geçmek için önemli bir adım. Failin yaşı, eğitimi, mesleği şiddet için koruyucu, engelleyici değişkenler değil. Kadının eğitimi ve mesleği kadını şiddetten koruyamamakta. Göç, kadına şiddeti artırıyor.”

OSMANİYE

2014’te aile içi olaylarının 100 bin kişiye düşen olay sayısına göre en fazla yaşandığı il.

HAKKÂRİ

2014’te aile içi olayın en az yaşandığı il.

KORUMADA CİNAYETLER

2014’te 44 kadın koruma kararına rağmen öldü. 124 kadın ve 101 çocuğun kimliği değişti.

KADINA TEDBİR

Halen 38 kadın ve 5 erkek için yakın koruma tedbir kararı uygulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!