Cezaevlerinden karne heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Cezaevlerinden karne heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 13:13

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarıyılı bugün tamamlandı. Tüm okullarda yaşanan karne sevincini, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ndeki Adalet Anaokulu'nda, 2-6 yaş grubu 28 çocuk da yaşadı.

Haberin Devamı

Cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklu kadınların çocukları için, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi Adalet Anaokulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Cezaevlerinden sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Haydar Yalın ve öğretmenler katıldı. 2-6 yaş grubu 28 çocuk, tören öncesi şarkı söyleyip, çeşitli oyunlar oynadı. Karnelerini alan çocuklara çeşitli hediyeler de verildi.

"BURADAKİ ANAOKULU VE KREŞTEN YARARLANIYORLAR"

Törenin ardından açıklama yapan Cezaevlerinden sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, "Bugün güzel bir gün. Şubat tatiline giriyoruz, çocuklar tatile giriyorlar. Bakırköy Adalet Anaokulu'nda da bu konu ile ilgili olarak bir araya geldik. 28 çocuğumuza sayın kaymakamımız, sayın başsavcımız ile birlikte karnelerini ve hediyelerini verdik. Güzel bir gün yaşadık. Bu cezaevinde 55 ayrı ülkeden 825 hanımefendi misafirimiz var. Annelerinin yanında kalmak zorunda olan çocuklarımız, 0-6 yaş grubu annelerinin yanında kalabiliyor. Bu grup içinde 2-6 yaş arasında olanlar buradaki anaokulu ve kreşten yararlanıyorlar.

Haberin Devamı

Kreşimizi milli eğitim bakanlığı ile birlikte ortak yürütmekteyiz. Bu cezaevi içindeki kreşi 49 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına devrettik. Milli Eğitim Bakanlığımız müthiş bir şekilde hem maddi hem de manevi olarak buraya desteklerini esirgememektedirler. Normal bir kreşte 25-30 çocuğa bir öğretmen düşerken bizim kreşimizde 10 çocuğa bir öğretmen düşmektedir. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Öte yandan karnelerini ve hediyelerini alan çocuklar ise büyük mutluluk yaşarken, hediyelerin içinden çıkan oyuncaklarla oynadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!