Ali İsmail Korkmaz davasında savcı karara itiraz etti: Sanık polise müebbet verilsin

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz davasında savcı karara itiraz etti: Sanık polise müebbet verilsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 12:37

KAYSERİ’de 21 Ocak günü karara bağlanan Ali İsmail Korkmaz davasında 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan tutuklu polis Mevlüt Saldoğan ile 10 yıl hapse mahkum edilerek duruşmada tutuklanan polis Yalçın Akbulut’un avukatı Mutlu Karayılan kararı temyiz ederek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme savcısının da kararı temyiz edip polis Saldoğan’ın kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep ettiği, henüz Başsavcılık onayından geçmediği için talebin UYAP’a düşmediği bildirildi.

Haberin Devamı

Ali İsmail Korkmaz davasında savcı karara itiraz etti: Sanık polise müebbet verilsin
Sanıklar Mevlüt Saldoğan ile Yalçın Akbulut’un avukatı Mutlu Karayılan, Yargıtay’a gönderdiği dilekçede temyiz talebinde bulundu ve tahkikatın duruşmalı olarak yapılmasını talep etti.

Temyiz dilekçesinde, “Gerekçeli mahkeme kararının tarafımıza tebliğinden sonra ayrıntılı temyiz dilekçesi verme hakkımızı saklı tutarak, Saygın Yargıtay Başkanlığı’ndaki tahkikatın duruşmalı olarak yapılması ve hükmün bozulması ve müvekkilimin tahliyesine karar verilmesi dileğiyle temyiz ettiğimizi arz ve talep ederiz” denildi.

SAVCI, SALDOĞAN HAKKINDA MÜEBBET İSTEDİ

Savcı Mehmet Kalkan da sanık polis Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 aylık hapis cezasına itiraz etti. Savcı, Saldoğan'a 'kasten adam öldürmekten' müebbet hapis verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Mahkeme savcısının mütalaasından farklı verilen hükmü temyiz ettiği fakat kısa talebin Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayından sonra UYAP’a düşeceği bildirildi.

Savcı, sanık polis Mevlüt Saldoğan hakkında “kasten adam öldürmek” suçlamasıyla müebbet hapis cezası istemişti. Saldoğan ise, ''Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı 'Gezi Parkı bir darbedir' diyor. Eğer bu darbeyse ben darbenin bastırılmasında görev aldım'' diye kendini savunmuştu. Ancak dava sonunda Sanık polis Mevlüt Saldoğan sonucu ağır kasten adam yaralama suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yalçın Akbulut da aynı suçlamayla 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış, hükümle birlikte tutuklanmıştı.

AİLE KARARI TEMYİZ ETTİ

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin avukatları da bugün gerekçeli kararın tebliğiyle birlikte ayrıntılı olarak bildirilmek üzere mahkemenin verdiği kararı temyiz etti.

Ali İsmail Korkmaz davasında savcı karara itiraz etti: Sanık polise müebbet verilsin
Anne Emel Korkmaz isyan etti: Bir gencin hayatı bu kadar ucuz olmamalı

MAHKEME NE KARAR VERMİŞTİ?

Sanık polis Mevlüt Saldoğan kasten insan öldürme suçundan sonuç ağır olduğu için 13 yıl hapis cezasıyla cezasına çarptırıldı. Geleceğine etkisi göz önüne alınarak bu ceza 10 yıl 10 aya indirildi ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haberin Devamı

Tutuksuz sanık polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, aynı gerekçeyle, 1/6 indirimle 10 yıl hapisle birlikte tutuklanmasına karar verildi. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever yaralama suçundan 8Z'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Gelecekleri üzerine etkisi göz önüne alınarak cezalar 1/6 indirimle 6 yıl 8'er ay hapis olarak belirlendi, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Haberin Devamı

Ebubekir Harlar 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, yarı yarıya indirimle cezası önce 4 yıl, 1/6 indirimle de 3 yıl 4 ay hapse indirildi, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliyesine karar verildi.

Polisler Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin'in delil yetersizliğinden beraatlarına karar verildi.

Ali İsmail Korkmaz davasında savcı karara itiraz etti: Sanık polise müebbet verilsin
Polis memuru Saldoğan 4 yıl 2 ay sonra serbest

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!