Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çifte davet

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan çifte davet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 01:38

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'u ziyaret ederek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Cumhurbaşkanını hem Türkiye'ye ikili resmi ziyaret hem Çanakkale Kara Savaşlarının 100. Yıldönümü Anma Törenlerine ilişkin davetlerini iletti.

Haberin Devamı

Görüşmede Büyükelçi Kaymakcı, Iraklılar ve Türklerin Çanakkale ve Kuttul Amare'de birlikte şehit olduklarını, bu iki cephenin Birinci Dünya Savaşı'nda zafer elde edilen cepheler olduğunu, Çanakkale ve Kuttul Amare zaferleriyle Türkler ve Iraklıların birlikte övünmesi gerektiğini kaydetti ve Çanakkale 100. yıl törenlerine Irak'tan katılımın özel anlam ifade edeceğini kaydetti.

Son üç ayda gerçekleşen karşılıklı ziyaretlerle ikili ilişkilerin normal seyrine girmekte olduğunu belirten Büyükelçi Kaymakcı, Irak Cumhurbaşkanı Masum'u da uygun olan en kısa zamanda Türkiye'de ağırlanmasından mutluluk duyulacağını kaydetti.

Süleymaniye'den Şeyh Mahmud Hafid ve beraberindekiler Basra saldırısında Osmanlı saflarında yer aldı

Türkiye-Irak ilişkilerini stratejik olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un, Çanakkale Kara Savaşlarının 100. Yıldönümü Anma Törenleri'ne katılma niyetini ve bundan önce de Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirme arzusunu dile getirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un ayrıca Süleymaniye'den Şeyh Mahmud Hafid ve beraberindekilerin İngiliz saldırısı sırasında 1914-1915 yıllarında Basra'ya kadar inerek Osmanlı Ordusu saflarında İngiliz güçlerine karşı savaştığını belirttiği öğrenildi. Türkiye Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'nın Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelede Irak'ın yanında olduğunu, yerlerinden edilmiş Iraklılar için Türkiye'nin insani yardımlarını sürdürdüğünü de Irak Cumhurbaşkanı'na aktardığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!